Exporturile în Rusia, la cheremul deciziilor politice și a retoricii prezidențiale

Relațiile comerciale ale Republicii Moldova cu Federația Rusă au intrat într-un impas în august 2014 după ce Chișinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE. Or, la puțin timp, Moscova a introdus taxe vamale pentru produsele agroalimentare moldovenești, iar ulterior embargourile au venit unul după altul, ele continuând și la ora actuală. Livrările de fructe și legume în Federația Rusă sunt la cheremul deciziilor politice, iar promisiunile șefului statului, Igor Dodon, de restabilire a exporturilor pe piața rusă sunt doar la nivel de retorică. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii  „15 minute de realism economic” de către expertul IDIS "Viitorul", Ion Tăbârță.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat de nenumărate ori că va soluționa problema exporturilor de fructe și legume moldovenști în Federația Rusă, el anunțând că a discutat acest subiect în timpul întâlnirilor sale cu premierul rus, Dmitrii Medvedev, și cu vicepremierul, Dmitrii Rogozin, dar vedem că fără rezultate majore. 

„Menținerea embargourilor relevă că, președintele Igor Dodon nu-și onorează promisiunile din campania electorală, care declara ca restricțiile comerciale pentru fructele și legumele moldovenești vor fi scoase după ce va ajunge la cârma statului. Ba mai mult, Dodon promitea și simplificarea condițiilor de aflare la muncă a moldovenilor în Federația Rusă, situația cărora a rămas, în linii mari, neschimbată”, a spus Tăbârță.

este realizată de către IDIS "Viitorul" în parteneriat cu Radio Europa Liberă.

Pentru mai multe detalii contactați Coordonatorul Relații Publice IDIS Viitorul, Victor URSU la adresa de email ursu.victoor@gmail.com sau la telefonul 069017396.Organizații vizate: IDIS Viitorul | Radio Europa Libera |


After display content

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo

promo

Promo

Promo