Responsabilitate Sociala

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

„Hospice Angelus Moldova” alină suferința bolnavilor incurabili

Angelus Agro minGrijă, încredere și înțelegere. De asta au parte bolnavii incurabili le care reușesc să ajungă membrii și voluntarii Fundației „Hospice Angelus Moldova”. Din anul 2001, echipele organizației oferă îngrijiri medicale celor care nu mai au vreo speranță de viață. Le deschid ușa pentru a le pansa rănile și a le alina durerea cu o vorba bună sau un zâmbet.

În prezent, echipele Fundației ajung la bolnavii incurabili din municipiile Chișinău și Bălți. Anual, Centrul de Îngrijiri Paliative și Pediatrice „Casa Angelus”, oferă servicii paliative pentru 300 de copii și tineri din țară, cu dizabilități și maladii , inclusiv cancer în stadii progresive sau avansate, timp de 90 de zile.

Totodată, „Hospice Angelus Moldova” vine în ajutorul a 2000 de pacienți stomatici din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin oferirea unor pungi speciale și consultații în privința utilizării corecte a acestora dar și formării unui regim alimentar. Membrii Fundației ajută femeile afectate de cancerul mamar să se reabiliteze după un tratament chinuitor și le oferă proteze mamare. Anual, de serviciile organizației beneficiază peste 2500 de oameni.

„Misiunea noastră este de a preveni și înlătura suferința persoanele aflate pe patul de moarte. Echipa noastră intervine atunci când boala nu mai răspunde la tratamentul curativ, pentru a oferi pacientului și familiei sale șansa de a parcurge în liniște, demnitate și siguranță etapa bolii progresive”, spune Natalia Carafizi, Directorul executiv al Fundației.

Serviciile acordate de specialiștii organizației sunt gratuite și oferite necondiționat bolnavilor și familiilor acestora. „Viața unui om, în majoritatea cazurilor, începe într-o maternitate, adică o instituție medicală și din punctul nostru de vedere, ar trebui să se încheie într-o secție sau centru de îngrijire paliativă, dacă acea persoană suferă de o maladie incurabilă”, mai adaugă Natalia Carafizi.

AngelusCu suportul Uniunii Europene și al Guvernului Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, „Hospice Angelus Moldova” a reușit să dezvolte serviciile „Casei Angelus” prin deschiderea unei afaceri sociale, care presupune crearea a două sere și plantarea unei livezi. Datorită acestui suport, acum beneficiarii serviciului consumă legume proaspete, iar în câțiva ani se vor delecta cu fructe culese direct din copac. Banii obținuți acum din comercializarea surplusului de produse agricole sunt utilizați, în mare parte, pentru tratamentul copiilor și tinerilor.

„Proiectul se numește „Angelus Angro: Pentru că ne pasă”. În sere sunt cultivate zarzavaturi, ardei, roșii, castraveți. Livada va da roade peste câțiva ani. O parte din legume este vândută în magazinul pe care l-am deschis recent în Chișinău - „Angelus Agro”. Inițiativa are menirea de a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor Centrului de Îngrijiri Paliative și Pediatrice prin suplimentarea necesarului de fructe și legume proaspete și asigurarea, din vinderea surplusului, a continuității activității Centrului și Fundației. Valoarea proiectului este de 30 de mii de euro”, afirmă Directorul executiv „Hospice Angelus Moldova”.
Termenul „paliativ" provine din latinescul pallium, care înseamnă „mască”, „acoperământ”, indicând de fapt misiunea fundamentală a acestui tip de îngrijiri: mascarea efectelor bolii incurabile, sau asigurarea unui „acoperământ” pentru cei cărora medicina curativă nu le mai poate oferi vindecare. Tocmai, din acest motiv, membrii organizației consideră că toți pacienții cu boli avansate și incurabile trebuie să beneficieze de servicii calitative de îngrijire paliativă, indiferent de vârstă, sex, etnie, religie și statut social.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării", proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

O inițiativă frumoasă, care prinde viață ACASĂ la Cahul

Practicarea sportului este vitală pentru o viață sănătoasă și viitorul prosper al unei comunități. Acesta este mesajul transmis de Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” din mun. Cahul, care au lansat recent prima campanie de colectare de fonduri.

Intitulată „O inițiativă frumoasă, care prinde viață ACASĂ la Cahul”, campania are drept scop să aducă tenisul de masă în parcul orașului și sectoarele acestuia. Iar, odată instalate mesele de tenis, Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți”  te invită și la o competiție de tenis de masă cu premii garantate!

Partenerii acestui proiect sunt Primăria municipiului Cahul, AO Perspectiva, AO MOLDOX și desigur, cahulenii de pretutindeni.

Până la încheierea campaniei de colectare mai sunt 27 de zile, așa că nu ezita să te alături ACUM acestui proiect și ÎMPREUNĂ vom reuși să aducem tenisul de masă în municipiul Cahul.

Pentru a fi parte a acestei inițiative, accesează link-ul unde poți dona și, vă asigurăm că,  faptele bune ne reUnesc - https://sprijina.md/campaign/mese-de-tenis-in-mun-cahul-sustine-proiectul-printr-o-donatie

Mai multe detalii despre Asociație și proiect găsiți pe pagina lor de Facebook. Iar dacă vreți să fiți la curent cu tot ce se petrece la Cahul, dați-le un like și fiți mai aproape de „Capitala de Sud” a țării: https://www.facebook.com/CahuleniireUniti

O inițiativă frumoasă, care prinde viață ACASĂ la Cahul

Inițiativă globală de educație ecologică: Mesajele și desenele elevilor din Moldova ar putea ajunge pe... MARTE

Elevii și profesorii din Republica Moldova vor participa la o inițiativă globală de educație și conștientizare ecologică. Este vorba despre Proiectul „Acțiunea Climatică”, lansat pentru al patrulea an consecutiv la nivel mondial cu susținerea organizațiilor internaționale și a liderilor globali. Proiectul va permite profesorilor și elevilor din 100 de țări participante să acceseze gratuit o platformă globală cu resurse pentru educație, să interacționeze și să facă schimb de experiențe cu semenii lor din diferite colțuri ale lumii, dar și să pună în aplicare acțiuni concrete de îmbunătățire a mediului. La această ediție, datorită colaborării dintre reprezentanții proiectului cu NASA, mesajele și desenele elevilor vor putea fi trimise pe Marte.

Inițiativa „Acțiunea Climatică” va demara în luna octombrie și se va desfășura timp de 6 săptămâni. În această perioadă, elevii și studenții cu vârste cuprinse între 6 și 22 de ani vor comunica pe teme de mediu, studiind cauzele și efectele schimbărilor climatice, vor încerca să găsească soluții pentru problemele ecologice și vor întreprinde acțiuni practice pentru protejarea mediului înconjurător. Totodată, în tandem cu copiii din alte țări, elevii vor participa la o plantare globală de copaci. Un alt îndemn al proiectului este de a găsi câteva minute în fiecare zi pentru a face un lucru bun.

Tatiana Popa, profesoară de limba engleză, coordonatoarea proiectului în Republica Moldova: Copiii trebuie să învețe despre schimbările climatice, despre reciclare și responsabilitate civică. Cum ar putea ei învăța aceste lucruri într-un mod interactiv și interesant, dacă nu prin colaborare cu alți copii, din diverse părți ale globului? Proiectul «Acțiunea Climatică» vine să ofere planuri de lecții și sarcini săptămânale, resurse educaționale deschise și adaptabile, posibilitatea de a trimite scrisori pe Marte și de a comunica cu cei de la NASA, dar și cea de a împărtăși faptele bune cu toți copiii din lume. Pe profesori nu îi costă nimic să se înregistreze și să lucreze în colaborare cu alte școli. Schimbarea vine de la fiecare dintre noi, iar profesorul este facilitatorul acestei schimbări.”

Până în prezent, 66 de profesori din Moldova fac parte din acest proiect. Participarea este gratuită, iar toți profesorii care își doresc să se implice se pot înregistra AICI.

„Acțiunea climatică” este un proiect global de impact, care își propune desfășurarea diferitor acțiuni cu scopul de a reduce efectele încălzirii globale și de a proteja mediul înconjurător. În edițiile anterioare, elevii din Malawi au plantat 60 de milioane de copaci, tinerii indieni au dezvoltat un cărucior solar, cei din Canada au creat recifuri de corali tipărite 3D, elevii din America au dezvoltat o valiză solară, iar cei din Irlanda au primit o scrisoare de la președinte.

Ambasada SUA, Eco-Răzeni și Floare de cireș: împreună pentru bine

Astăzi, când întreaga omenire e pusă la încercare, #solidaritate și #împreună au devenit cele mai prețioase cuvinte, pline de sens și greutate, iar fiecare gest, chiar și cel mai mic, este apreciat și binevenit. Deși evenimentele de orice gen au fost anulate, antreprenorii sociali își reinventează zilnic rolurile, misiunile, pentru a supraviețui și a nu uita să ofere ajutor, acolo unde pot și unde este mai mare nevoie. Una dintre inițiativele umanitare care au prins contur în această perioadă deloc ușoară, este proiectul „Ajută eroii”, prin care oameni inimoși și solidari își asigură unii altora resurse – mâncare, joburi, venituri, fapte bune – pentru a depăși cu bine, împreună, situația în care ne aflăm.

În astfel de clipe, se văd caracterele și eroii. Atât pe vreme de pace, cât și pe vreme de restriște, bucătăria Floare de cireș Catering continuă să fie fierbinte și plină de arome seducătoare, cărora le reziști cu greu. Bucătari, ajutori de bucătar, șoferi s-au mobilizat ca să ofere ajutor prin ceea ce știu ei să facă cel mai bine – mâncare. Pe parcursul lunii mai, circa 3.000 de mese calde, livrate medicilor și personalului medical din 3 centre de sănătate din țară, care se ocupă activ de cazuri afectate și care resimt cel mai mult efectele actualei pandemii: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” din Chișinău, Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău și Spitalul Clinic din Bălți.

Implementat de Eco-Răzeni și Floare de cireș, cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Moldova, proiectul „Ajută eroii” nu e doar un prânz gratuit pentru un medic super obosit și solicitat emoțional în aceste zile grele, ci o dovadă de afecțiune. E despre sentimentul că ești respectat și apreciat pentru munca ta, e grija care vine de la un prieten pe care nu-l știi, dar te ajuta când ți-e mai greu. „Ajută eroii” este despre a oferi o masă fără preț, dar plină de recunoștință și prețuire. Iar calitatea produsului – de la ambalaj până la mâncare – e excepțională. Și asta îi face pe medici, asistenți medicali să se simtă bine că sunt oameni, ca și ei, care se gândesc la ‘’eroii’’ din primele rânduri. Dar din dar, se face… rai.

Fundația Medpark lansează proiectul „Grijă pentru colegi”, în susținerea lucrătorilor medicali care au suportat infecția COVID-19

fundatiamedparkDe la declanșarea situației epidemiologice, Spitalul Internațional Medpark a căutat în permanență modalități de a-și proteja pacienții și colaboratorii, dar și de a contribui la diminuarea efectelor pandemiei asupra societății. La această etapă, echipa Medpark a identificat necesitatea de a se implica și în susținerea colegilor din domeniul medical care au suportat infecția cu noul coronavirus, lansând primul proiect al Fundației Medpark – „Grijă pentru colegi”.

Proiectul prevede oferirea asistenței medicale gratuite pentru toți angajații din sistemul de sănătate aflați în faza de convalescență: medici, asistenți medicali, infirmieri, șoferi de ambulanță și întreg personalul auxiliar. Deoarece efectele noului coronavirus sunt de durată, iar infecția în forme moderate și severe poate lăsa sechele asupra anumitor organe (plămâni, ficat, inimă, rinichi etc.), după tratarea infecției COVID-19 pacienții necesită atenție specială. Pentru aprecierea stării lor de sănătate, depistarea eventualelor consecințe și tratarea lor la timp, Fundația Medpark le va oferi serviciile medicale necesare, acoperind integral costul acestora. 

Elena Mornealo, președintele Fundației Medpark: “Sistemul de sănătate, atât la nivel național, cât și la nivel mondial, se confruntă cu provocări fără precedent, iar presiunea este mult mai mare decât în mod obișnuit. Suntem solidari cu colegii noștri și dorim să susținem lucrătorii medicali în această perioadă, motiv pentru care am lansat acest proiect social. Suntem siguri că împreună putem face față pandemiei și ne dorim să reducem din efectele sale negative.”   

Serviciile oferite în cadrul proiectului„Grijă pentru colegi” includ toate evaluările și investigațiile necesare pentru aprecierea stării de sănătate în urma suportării infecției COVID-19, depistarea posibilelor consecințe și corijarea acestora. Printre acestea se numără:

 • evaluarea terapeutică,
 • aprecierea stării funcționale a plămânilor și imagistica prin tomografie computerizată, 
 • examinarea cardiologică prin investigații specifice, 
 • aprecierea funcției hepatice și renale prin intermediul analizelor de laborator, 
 • consiliere psihologică, în caz de necesitate.

În funcție de rezultatele evaluării, se vor face recomandări pentru tratarea funcțiilor afectate și evaluări repetate, asigurându-se procesul de monitorizare continuă. 

Toate serviciile sunt prestate gratuit în cadrul Spitalului Internațional Medpark, iar costul lor este acoperit integral prin donație către Fundația Medpark. 

Dacă sunteți angajat al unei instituții medicale și ați fost spitalizat pentru tratamentul infecției COVID-19, iar acum vă aflați în faza de convalescență, contactați-ne la tel. 079 010 701 pentru a afla cum puteți beneficia de programul „Grijă pentru colegi” al Fundației Medpark. 

Fundația Medpark este o organizație neguvernamentală și necomercială, fondată de către Spitalul Internațional Medpark. Scopul Fundației este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și a serviciilor medicale din Republica Moldova, prin dezvoltarea proiectelor sociale în domeniul sănătății și promovarea inovațiilor în medicină.

https://www.fundatiamedpark.md/

StarNet susține proiectul „Educație Online” și include 24 de canale de studii în grila TV

starnet school 768x432Începând de luni, 4 mai, toți copiii din familia StarNet vor avea acces la lecțiile video elaborate conform curriculumului național și își vor putea continua studiile de acasă, în siguranță și fără griji. Posturile educaționale pot fi găsite în grila StarNet TV începând cu poziția 170.

În această perioadă de criză, întreaga echipă depune eforturi maxime pentru a oferi comunității suportul de care are nevoie ca să facă față tuturor provocărilor. Astfel, s-au mobilizat rapid și au dat curs invitației din partea autorităților locale de a include posturile educaționale în grilă. Acestea vor fi disponibile pentru toți abonații la serviciul de televiziune StarNet TV, indiferent de pachetul contractat.

300 de profesori din 69 de instituții de învățământ sunt implicați la elaborarea conținutului video, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, operatori și voluntari. Datorită efortului colosal al tuturor participanților proiectului, elevii claselor I – XII vor avea acces la o bibliotecă digitală care va conține aproximativ 2500 de lecții video în prima fază și circa 4500 în cea de-a doua fază.

„Clasa noastră e acasă! Acționăm responsabil și păstrăm distanța fizică, însă continuăm să învățăm cu StarNet TV!”

Reprezentanții concernului spun că siguranța și sănătatea tuturor membrilor familiei StarNet a fost, este și va fi mereu pe primul loc. Tocmai din acest motiv, sunt extrem de mulțumiți că acum elevii își vor putea continua studiile de acasă, fără a se expune riscului de a se îmbolnăvi.

„Ne bucurăm enorm că avem ocazia să susținem astfel de proiecte revoluționare pentru țara noastră și că putem asigura accesul la procesul de învățământ de acasă pentru un număr cât mai mare de elevi”, a declarat administratorul companiei, Ion Roșca.

Proiectul „Educație Online” este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Compania StarNet a proiectat și construit în timp record rețeaua IT a Centrului de triere COVID-19

StarnetCar24 de ore - anume atât timp i-a trebuit echipei StarNet să proiecteze și să construiască rețeaua locală de fibră optică, să interconecteze și să asigure accesul la Internet a tuturor calculatoarelor, echipamentelor donate și sistemelor digitale ale Centrului de triere COVID-19, amenajat la Moldexpo.

Proiectul a fost realizat din fondurile Ambasadei SUA și companiei StarNet în partneriat cu USAID MoldovaONU MoldovaMinisterul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

"A fost o misiune contra cronometru, însă acest efort va eficientiza și scurta timpul de procesare a informației, ceea ce va ușura munca eroilor în halate albe - medicilor noștri",  a declarat Alexandru Machedon, președintele și fondatorul Starnet. 

starnet"Vreau să mulțumesc Excelenței Sale, Ambasadorului SUA, Dereck J. Hogan și Coordonatorului Organizației Națiunilor Unite în RM, Simon Springett, pentru încrederea acordată în implementarea acestui proiect important pentru sănătatea și bunăstarea societății noastre", a declarat Alexandru Machedon pe contul său din Facebook. 

Președintele Starnet speră că acest proiect este primul pas în modernizarea și digitalizarea sistemului medical, care mai mult ca oricând are nevoie de susținere noastră, a tuturor. În discursul său, Alexandru Machedon și-a oferit toată susținerea medicilor din Republica Moldova. 

Anterior compania Starnet a livrat 500 de kg de mere și apă potabilă oamenilor bravi de la Spitalul Republican din Chișinău. 

Compania StarNet face parte din top-ul companiilor din domeniul comunicațiilor electronice din Republica Moldova și este unul din lideri la capitolul Internet, fiind primul provider din țară care a oferit acces la Internet și transport de date la viteză înaltă prin intermediul fibrei optice.

 

Ținem să menționam ca din februarie 2020 serviciile de hosting (găzduire) și internet pentru portalul CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet. 

 

 

 

Echipa MOLDASIG a donat 100 de mii de lei Echipajelor de Ambulanțe

MoldasigÎn această perioadă de maximă atenție în prevenirea și lupta contra răspândirii virusului COVID-19, angajații MOLDASIG au decis să susțină printr-o donație de 100 de mii de lei IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Echipajele Ambulanțelor sunt primii care au misiunea grea de a duce luptă eficientă contra răspândirii acestui virus. Expunerea acestora la factori de risc trebuie asigurată cu echipamente suficiente, dar și motivația angajaților trebuie susținută. Prin acest gest, Compania MOLDASIG își exprimă gratitudinea față de munca asiduă a personalului medical din Republica Moldova.

Empatia, solidaritatea și responsabilitatea sunt atât de necesare în astfel de perioade. Echipa MOLDASIG, respectă regimul de carantină și îndeamnă pe toți cei, care încă nu au conștientizat gravitatea situației, să respecte recomandările autorităților, dar în primul rând, munca și eforturile sistemului medical.

METRO Moldova donează 1 milion de lei pentru lupta împotriva COVID-19

metro covid191.000.000 de lei pentru susținerea sistemului medical în lupta cu noul coronavirus – este suma donată de METRO Cash & Carry Moldova pentru achiziționarea de echipament medical și remunerarea personalului medical din țară. Prin această contribuție METRO se alătură inițiativei Guvernului Republicii Moldova de a colecta fonduri în combaterea epidemiei de COVID-19.

Serghei Martînov, Directorul General METRO Cash & Carry Moldova: „Împreună cu echipa METRO, împărtășim îngrijorările comunității privind efectele epidemiei COVID-19. În momentele critice valorile și misiunea companiei sunt singurele repere care inspiră decizii corecte, iar succesul nostru comun poate fi realizat doar prin solidaritate și contribuție. În ultimele săptămâni ne-am reconfirmat și consolidat prioritățile: siguranța angajaților, siguranța clienților și siguranța alimentară. Pentru că ne dorim să fim cât mai aproape de comunitate în timp de criză, am decis să donăm 1 milion de lei către fondul creat de Guvernul Republicii Moldova. Speram că această contribuție va ajuta autoritățile să achiziționeze necesarul pentru dotarea spitalelor sau pentru remunerarea personalului medicalÎntre timp, continuăm și celelalte inițiative METRO prin care ajutăm societatea să depășească această perioadă incertă.”

Solidaritate pentru comunitate

METRO Moldova este cunoscută prin politica sa de responsabilitate socială și implicare în diverse proiecte comunitare, iar în momentele dificile necesitatea de a acționa poate fi chiar vitală. Deoarece consideră că solidaritatea ne poate ajuta să trecem mai ușor prin criză, echipa METRO susține apelurile la efort comun și se mobilizează continuu pentru a oferi suport societății prin diverse inițiative:

 • donații de produse alimentare pentru familiile social vulnerabile, prin intermediul organizației „The Moldova Project”;
 • ajutor celor fără de care nu putem câștiga lupta cu pandemia – personalul medical – METRO a oferit echipament medical necesar Institutului de Medicină Urgentă, în colaborare cu European Business Association, în cadrul campaniei de colectare de fonduri lansată de ABE și CCF/HHC Moldova;
 • oferirea produselor alimentare pentru persoanele în etate sau social vulnerabile, prin intermediul Direcției Asistență Socială a Primăriei Chișinău;
 • donație financiară Proiectului „Împreună pentru voi!”, care asigură personalul medical cu produse alimentare și de consum – știind cât de dificil le este să țină piept provocărilor, dar și să se mențină într-o formă fizică și psihologică echilibrată;
 • asigurarea produselor alimentare pentru grupul de voluntari „Împreună împotriva COVID-19”;
 • donație de pachete de produse alimentare, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, către persoane in etate și social-vulnerabile;
 • donație de produse alimentare și de igienă pentru Spitalul Clinic din municipiul Bălți etc.

Susținere pentru partenerii din domeniul HoReCa

METRO se mândrește să aibă o relație strânsă cu partenerii săi din industria HoReCa, una dintre cele mai afectate de criza actuală. Succesul micilor afaceri din domeniu este esențial atât pentru comunitate, cât și pentru economia țării, de aceea METRO nu doar le asigură cu produse proaspete de calitate, ci a venit cu o inițiativă specială prin care să le susțină. METRO a centralizat la https://www.metro.md/oferte-si-beneficii/sustine-horeca

și promovează localurile care în această perioadă de criză pun la dispoziție serviciile lor și livrează la domiciliu. Astfel clienții aflați în autoizolare se bucură de experiențe culinare delicioase, petrec mai mult timp cu familia, iar în rezultat – susținem împreună micile afaceri și dezvoltarea întregii comunități. Lista rămâne deschisă, pentru ca și alte localuri să se poată alătura.

Siguranța cumpărăturilor la METRO

Pentru a asigura condiții de igienă și siguranță maximă în magazine, în lanțul de aprovizionare și în circuitul de livrare a produselor, METRO a introdus măsuri de precauție suplimentare, în contextul epidemiei. Acțiunile prevăd menținerea condițiilor de siguranță, igienizarea suplimentară a spațiilor, gestionarea și fluidizarea traficului în magazine, informarea și asigurarea protecției pentru angajați și clienți. În plus, echipa METRO lucrează îndeaproape cu furnizorii pentru a se asigura că cele mai solicitate produse, cum ar fi alimente de bază, consumabilele de curățenie sau dezinfectante sunt mereu disponibile în caz de necesitate.

Grija față de angajații companiei

Prioritatea principală a companiei este siguranță și motivarea angajaților săi. Din primele zile de declanșare a crizei, compania a pus la dispoziția lor, precum și a companiilor terțe echipament de protecție și dezinfectant. De asemenea, au fost dezinfectate spațiile de lucru, iar pentru evitarea transportului public a fost dotat suplimentar transportul de serviciu. Pe parcurs au fost adăugate masuri suplimentare: ecrane de protecție, viziere, filtre de măsurare a temperaturii, etc. Iar pentru a compensa efortul și dedicația, în perioade de suprasolicitare fizică și emoțională, angajații magazinelor au beneficiat de suplimente la salariu.

METRO mulțumește tuturor partenerilor care s-au mobilizat rapid și au inițiat acțiuni pentru susținerea sistemului medical sau a persoanelor social vulnerabile, clienților și întregii comunități care urmează recomandările de protecție și prevenție, dar și angajaților care își exercită cu dedicație responsabilitățile, în aceste condiții fără precedent.

Despre METRO

METRO este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali în comerț. Compania își desfășoară activitatea în 33 țări și angajează peste 150,000 de oameni din întreaga lume. METRO oferă soluții individualizate pentru a satisface cererea clienților săi angrosiști și din vânzări cu amănuntul la nivel regional și internațional. În Republica Moldova compania este prezentă din anul 2004, având trei magazine, peste 600 angajați și oferă un sortiment vast de produse alimentare și nealimentare în fiecare punct de vânzare. Mai multe detalii pe www.metro.md

Scrisoare deschisă din partea familiei Moldcel

MolcellCovidTrăind aceste timpuri dificile pentru întreaga lume, oamenii planetei se unesc și devin mai aproape, mai sensibili, mai receptivi unul față de celălalt. Oamenii devin o mare familie, unită în lupta pentru alte Vieți omenești.

Astăzi, fiind în epicentrul unei situații foarte grave pentru țară, noi, familia Moldcell, ne exprimăm recunoștința, aprecierea și sprijinul față de toți cei care sunt pe prima linia în lupta pentru viețile altor oameni.

Citește mai mult:Scrisoare deschisă din partea familiei Moldcel

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet