Internews în Moldova caută un expert(ă) național(ă) sau internațional(ă) în prezentarea vizuală a materialelor de investigație și „împachetarea” și promovarea acestora pe diverse platforme (inclusiv rețele sociale).

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Data limită: June 20, 2018

Adresată: Experți naționali și internaționali în domeniul media

 Internews în Moldova caută un expert(ă) național(ă) sau internațional(ă) care să instruiască și să ofere consultanță grupurilor de jurnaliști de investigație din Moldova în prezentarea vizuală a materialelor de investigație și „împachetarea” și promovarea acestora pe diverse platforme (inclusiv rețele sociale). Consultantul/ta selectat(ă) va desfășura o instruire de două zile pentru editori și reporteri din grupurile de investigații (desemnate de conducerea fiecărei instituții media), apoi va oferi până la trei zile de consultanță individualizată pentru fiecare organizație media și va oferi recomandările necesare și coaching ulterior la distanță.

Descrierea contextului

În 2017, Internews a lansat cu sprijinul financiar al  USAID proiectul "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M). Programul are ca scop promovarea dezvoltării  mass media independente și profesioniste, contribuind astfel la crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și financiare, își propune să ofere un sprijin adaptat pentru o producție și prezentare mai inovatoare de investigație. Pentru a susține aceste eforturi, Internews în Moldova își propune să ofere asistență individualizată pentru o prezentarea atractivă a materialelor de investigație.

Rezultate/produse anticipate

  • O instruire de două zile pentru reprezentanții jurnalismului de investigație în domeniul prezentării și promovării conținutului investigativ
  • Până la 9 zile de consultanță individualizată și metorat la distanță pentru organizațiile instruite
  • Recomandări individuale și pași de implementare pentru fiecare dintre organizațiile media consultate

Perioada de implementare va fi discutată cu consultantul/ta selectat(ă).

Datele cu privire la depunerea dosarelor

Experții media interesați sunt rugate să depună următoarele documente:

  1. CV-ul actualizat, cu datele de contact a cel puțin 2 referințe incluse.
  2. Conceptul trainingului cu durata de 2 zile (subiectele și aspectele abordate, metodologia de instruire). Agenda finală detaliată va fi convenită cu expertul/a selectat(ă) după semnarea contractului.
  3. Oferta financiară (detaliată în formatul ce poate fi descărcat aici https://docs.google.com/spreadsheets/d/1reYdS0H0h_i0DynERCQ6KALCOeRoXTjesDl0q9aHLxc/edit?usp=sharing.)

Documentele solicitate trebuie trimise la adresa in-chisinau@internews.org  cu titlul "Prezentarea și promovarea materialelor de investigație" în linia de subiect, până în 20 iunie 2018.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactați pe Angela Vacaru la avacaru@internews.org sau la numărul de oficiu +373 60500570.

Acest anunț este parte a proiectului "Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova" (MEDIA-M), finanțat de USAID, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.