Invităm profesorii de informatică în Proiectul GirlsGoIT

 

Ellation, TEKEDU și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație

invită profesorii de informatică sau pasionați de informatică

și

profesori cu experiență în coaching și mentoring în programe extra-curriculare

să participe în proiectul

 

 

TABĂRA DE VARĂ GirlsGoIT

 

FORMULAR ONLINE

 

Colaborarea dintre Ellation, TEKEDU și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație își propune să invite profesorii să își dezvolte competențele digitale și să organizeze o tabără de vară pe durata a 3 săptămâni pentru a pregăti 150 de tineri (în special fete) pentru competențe digitale necesare stagiilor de practică în cadrul companiilor de IT. Tabără de vară pe durata a trei săptămâni va fi a cincea ediție a Taberei de Vară GirlsGoIT.

Tabără de vară pe durata a trei săptămâni va fi a cincea ediție a Taberei de Vară GirlsGoIT. Detalii privind ediția 2018 a Taberei de Vară poate fi vizualizate aici: https://girlsgoit.org/programme/summer-stem-programme/report/2018/software/software-track.html

Beneficii:

- Beneficii financiare din coaching și mentorat pentru cei 150 de participanți ai Taberei de Vară
- Dobândirea unor abilități și instrumente digitale ale secolului XXI, îmbunătățirea abilităților de coaching și mentoring
- Integrarea în comunitatea de facilitatori prin utilizarea instrumentelor digitale pentru inspirarea tinerilor spre o carieră în tehnologii

Planurile pentru Tabăra de Vară 2019 - Ediția 5:

Ne propunem să implicăm profesorii în dezvoltarea conținutului de training și a materialelor de facilitare, coaching, training și mentoring pentru cele 6 domenii/subiecte selectate pe durata a celor 3 săptămâni.

Profesorii interesați vor participa într-un program de pregătire pentru Tabăra de Vară. Perioada de lucru va începe în luna mai și va dura până la finele lunii iunie. Tabăra de Vară va avea loc în luna iulie.

Cele 6 subiecte ale Taberei de Vară sunt:

  1. Introducere în coding și programare: Exemple de sesiuni: dezvoltare software, robotică, electronică, imprimare 3D etc
  2. Abilități personale și lucru în echipă: Exemple de sesiuni: dezvoltare personală, comunicare și dezvoltarea echipei
  3. Planificarea carierei și resursele de învățare disponibile tinerilor
  4. Structura unui proiect și implementare: Exemple de sesiuni: planificarea și coordonarea proiectelor, practici de simulare pentru planificarea și implementarea proiectelor
  5. Studii de caz pentru implementarea în practică a proiectelor: Exemple de sesiuni: simularea unei lecții la școală și proiecte care dezvoltă competențe necesare secolului XXI. Cum facem față lipsei de cunoștințe în tehnologii? Practici din experiența profesorilor.
  6. Stereotipuri și temeri în debuturi în tehnologii: Exemple de sesiuni: Industria tech este doar pentru bărbați și băieți. Tehnologiile sunt prea complexe și ne accesibile. Programe pentru începători în domeniul tech.

Limba de lucru:

Întreg programul va fi dezvoltat în română.

Grupul țintă pentru profesori:

Suntem în căutarea profesorilor interesați, în mod special femei.

- Profesori de informatică sau pasionați de informatică

- Profesori cu experiență în coaching și mentoring în programe extra-curriculare.

După colectarea datelor acestui sondaj:

Odată ce vom colecta răspunsurile în cadrul acestui sondaj, vom începe lucrul pentru pregătirea programului taberei de vară.

  1. Cele șase subiecte prezentate mai sus vor fi consultate în comunitatea GirlsGoIT și în rândul tinerilor pentru a sugera sesiuni de care ar fi interesați.
  2. Programul de dezvoltare și pregătire pentru profesori va fi organizat înainte de Tabăra de Vară pentru dezvoltarea programului pentru cele 6 blocuri de sesiuni.

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.