[Termen extins] Competiția de afaceri Eco - ClimateLaunchpad

Ajută-ne să distribuim acest articol:

CLP MD image Facebook Cover2 01

 

 

 

[Termen extins: 17 iunie] Cea mai mare competiție din lume de idei de afaceri Eco

și-a deschis din nou aplicările pentru Moldova

ClimateLaunchpad Moldova este competiția în cadrul căreia participanții vor primi tot suportul necesar ca să își dezvolte ideile de afaceri cleantech în adevărate startup-uri cu impact global. Ideile pot fi inovații în domeniul energiei regenerabile, tranziției durabile în lanțul alimentar, mobilității urbane durabile, sau oricare alt domeniu de combatere a schimbărilor climatice, având la bază două principii: utilizarea tehnologiilor existente pentru a genera mai mult cu mai puține resurse și prezența potențialului comercial.

Înscrierile sunt deschise oricui are o idee ce îmbină afacerea cu ecologia. Sunt invitați să aplice studenții, startup-urile, antreprenorii, cercetătorii, organizațiile publice, consultanții și inginerii care doresc să-și vadă ideea finanțată și lansată la nivel mondial.

 

Programul constă din 4 etape (limba de lucru este engleza):

  • Boot Camp - 30 Iunie - 1 Iulie la Eco-Village, Rîșcova, Criuleni

Programul va începe cu o business-tabără de două zile, pe parcursul cărora participanții vor avea parte de instruire intensivă din partea unor traineri locali și internaționali cu o experiență vastă în atreprenoriat despre tot ce trebuie să știe pentru a-și iniția o afacere în domeniu.

  • Sesiuni de coaching  - Iulie - August la hub-ul Tekwill, Chișinău (zile de sâmbătă)

Vor urma 6 sesiuni de coaching derulate de mentori locali și internaționali. Fiecare sesiune abordează o temă relevantă construirii unui plan de afaceri solid în domeniul tehnologiilor ecologice (segmentarea pieței, finanțe, tehnici de vânzări, promovare etc.).

  • Finala Națională - 15 Septembrie la hub-ul Tekwill, Chișinău

În cadrul Finalei Naționale, participanții își vor prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist. Trei din cele mai promițătoare idei vor merge mai departe în Finala Globală, unde vor concura cu finaliștii din celelalte 44 de țări participante.

  • Finala Globală - 1-2 Noiembrie la Edinburgh, Scoția

La Finală Globală echipele își vor prezenta ideile în fața unor investitori și antreprenori de top din domeniul tehnologiilor ecologice la nivel global. Vor primi feedback despre cum să își îmbunătățească ideea și vor avea ocazia să își discute amănunțit planul de afaceri în cadrul sesiunilor de network-ing.

Locul I se premiază cu 10.000 de EURO, locul al II-lea cu 5.000 de EURO, iar locul al III-lea cu 2.500 de EURO.

Mai mult, primii 10 clasați în top vor fi acceptați în Climate-KIC Accelerator, prima școală de afaceri din lume pentru antreprenorii din domeniul tehnologiilor ecologice, unde pe parcursul a 18 luni vor fi învățați să își dezvolte inovațiile și să își accelereze afacerile. Valoarea acestui program se ridică la 105.000 EURO.

 

Participarea este gratuită, fără limite de vârstă.

Termenul limită de aplicare este 17 iunie, și aplici aici: www.climatelaunchpad.org/application-form.

Mai multe detalii despre ClimateLaunchpad găsiți pe: www.climatelaunchpad.org și www.facebook.com/ClimateLaunchpadMoldova

Coordonator program: Olesea Țerna, olesea@ecovisio.org, +373 69 008 296.Organizații vizate: Tekwill | EcoVisio |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.