Lecția publică online pentru persoanele cu dizabilități, membrii de familie a persoanelor cu dizabilități și alte persoane interesate în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități

Distribuie prietenilor:


Lecția publică online pentru persoanele cu dizabilități, membrii de familie a persoanelor cu dizabilități și alte persoane interesate în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Asociația Obștească Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CDPD) invită persoanele cu dizabilități, membrii de familie a persoanelor cu dizabilități și alte persoane interesate să participle la lecția publică online cu tematica „ Drepturiloe persoanelor cu dizabilități”, care va avea loc la data de 7 septembrie 2020, ora 14.00. Trainingul va dura 2 ore astronomice (120 minute).

În cadrul lecției vor fi abordate următoarele subiecte:

  • procedura de determinare a dizabilității, modul de contestare a deciziilor privind încadrarea/neîncadrarea în gradul de dizabilitate;
  • dreptul la sănătate a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la protecția socială a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la educație a persoanelor cu dizabilități
  • dreptul la muncă a persoanelor cu dizabilități
  • alte drepturi ale persoanelor cu dizabilități (accesibilitatea, dreptul de a nu fi discriminat, etc.)

Lecția va avea loc online, utilizând platforma Zoom. Pentru a participa, aveți nevoie de acces la Internet și un dispozitiv cu microfon și cameră video (laptop, smartphone).

Doritorii de a participa la training sunt rugați să completeze formularul de participare, care poate fi accesat la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc98aYRaBPeX-UznABEOXkao-SBe-DPmdmWuhNP06MAoRoz8w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Formularul conține întrebări simple și scurte, iar completarea lui durează câteva munite. Termenul-limită pentru înregistrare la training – 2 septembrie 2020.

La lecția publică poate participa un număr nelimitat de personae, dar nu mai puțin de 15 persoane. În cazul în care se înscrie un număr insuficient de persoane, organizatorul își rezervă dreptul de a amâna desfășurarea lecției pentru o altă data, cu informarea prealabilă a participanților înregistrați cu cel puțin 3 zile înainte de data trainingului. 

Pentru informații suplimentare, apelați 079989098 – Elena Stajila, coordonatoare de proiect sau contactați prin e-mail: elena.stajila@cdpd.md.

Training-ul se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijinirea persoanelor cu dizabilități în accesul la justiție”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație,  Drepturile mului și Munca, implementat de Millennium DPI Partners.”


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet