ERIM anunță apel de depunere a cererilor în vederea obținerii granturilor mici pentru implementarea evenimentelor și activităților la nivel local

Distribuie prietenilor:DESPRE NOI

“Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” este un proiect regional implementat de ERIM (anterior IREX Europe) și finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul își propune să consolideze organizațiile societății civile și să îmbunătățească capacitatea lor operațională și organizațională, inclusiv prin evaluarea organizațională, instruirea internă și oferirea de granturi mici.

 

DESPRE OPORTUNITATE

Suntem în căutarea unor OSC-uri și organizații locale mici și mijlocii care doresc să organizeze evenimente și activități cu scopul de a spori implicarea comunităților locale, de a sensibiliza comunitatea cu privire la activitățile organizațiilor și de a crește comunitatea de susținători/oare ale organizațiilor și cauzelor pe care acestea le promovează.

Exemple de activități / evenimente pot include, dar nu se limitează la: proiecții de filme, discuții publice, expoziții de fotografii, ateliere de autoapărare, târguri tematice, participare la organizarea manifestațiilor publice, precum “Marșul Fără Frică” al comunității LGBTQ+ sau “Marșul Solidarității” cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, biblioteci vii (biblioteci umane), marșuri locale pentru a combate stereotipurile cu privire la persoanele marginalizate în rândul populației locale, grupuri de suport de la egal la egal pentru victimele violenței / discriminării, sesiuni de informare offline / online care vizează diferite grupuri de persoane, flashmob-uri tematice, ateliere de artă pentru a împărtăși abilități și a sensibiliza asupra unei cauze, evenimente de sensibilizare în parteneriat cu mass-media locală, vlogging și podcasting, inițiative comunitare pentru promovarea voluntariatului, etc.

OSC-urile selectate vor beneficia de un grant mic de până la 3.000 Euro pentru organizarea și implementarea activităților. 

 

DESPRE TINE 

Suntem în căutarea unor OSC-uri care:

    • doresc să organizeze evenimente / activități pentru promovarea și susținerea unei cauze sociale sau ecologice;
    • prezintă un plan coerent și clar de desfășurare a activităților / evenimentelor;
    • descriu în mod clar impactul și rezultatul așteptat ca urmare a implementării activităților / evenimentelor;
    • au potențialul de a contribui la sustenabilitatea evenimentelor / activităților după implementarea grantului mic.

OSC-urile sunt eligibile să aplice în mod individual sau în parteneriat cu alte organizații.

Se va acorda prioritate cererilor parvenite de la organizațiile care nu au beneficiat anterior de sprijinul nostru. Cererile parvenite din afara Chișinăului sunt încurajate și mai mult decât binevenite. 

Cererile de la organizațiile politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Evenimentele / activitățile pot fi desfășurate până în aprilie 2022.

 

CUM SĂ APLICI

Cererile pot fi depuse până la 15 februarie 2021, ora 23:59 (fusul orar al Republicii Moldova), în română, rusă sau engleză, la următoarea adresă de e-mail: ​[email protected] cu mențiunea “Evenimente și activități” în subiectul e-mailul-ui.

Cererile incomplete sau trimise după data limită nu vor fi admise.

Toți solicitanții și toate solicitantele vor primi un e-mail cu rezultatele finale ale selecției.

Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

  • formularul de aplicare completat disponibil la următoarele link-uri: RO, RU, ENG;
  • certificatul de înregistrare în cazul ONG-urilor. 

NB: Formularul de aplicare trebuie să fie descărcat în computerul Dvs., pentru a-l putea edita. Nu este posibilă completarea formularului online.

 

ÎNTREBĂRI ȘI CLARIFICĂRI

Pentru mai multe detalii cu privire la această oportunitate, puteți descărca ghidul solicitantului / solicitantei la următoarele link-uri: RO, RU.

Dacă în urma consultării ghidului doriți să aflați mai multe informații, întrebările pot fi adresate prin e-mail cu cel mult 10 zile până la expirarea termenului de depunere a dosarului la următoarea adresă de e-mail: [email protected] cu mențiunea “Evenimente - întrebări” în subiectul e-mailul-ui.

 

Disclaimer: ERIM este responsabilă de conținutul acestui document și în el nu se reflectă neaparat opinia Uniunii Europene.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.