Devino susținător al portalului
Become a Patron!

După o lună de la lansarea paginii unde puteți contribui pentru continuarea proiectului CIVIC.MD s-au gasit 13 persoane gata să ne susțină. În această lună ne-au vizitat 26 092 persoane.

Așteptările erau mai mari…

 

Le mulțumim susținătorilor:

Ada Dulman, Constantin Curca, Marina Grosu, AO Principii Sanatoase, Vasile Vasiliev, Liliana Samcov, Elena Spinu, Anastasia Vrancean, Olga Melnic, Maria Barbalat, Georgiana Finaru, Irina Cojocaru, Aliona Turcan

 

Ne poți susține și tu aici:

https://www.patreon.com/portalcivic

Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului regional „OSC și APL parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pentru proiectul regional „OSC și APL parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

Proiectul „OSC și APL parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” are drept scop dezvoltarea capacităților a cel puțin 20 de reprezentanți ai organizații ale societății civile locale și regionale (inclusiv GIL-uri existente) pentru participare eficientă în elaborarea și monitorizarea implementării politicilor publice locale și dezvoltarea capacităților a 20 de reprezentanți ai APL de nivelul I și II din raionul Ialoveni de organizare a proceselor participative de elaborare a politicilor publice locale și de dialog cu OSC pentru îmbunătățirea politicilor publice locale și sporirea transparenței procesului decizional.

Pentru atingerea obiectivelor, proiectul își propune dezvoltarea capacităților OSC-urilor/ GIL-urilor și APL-urilor de nivelul I și II din raionul Ialoveni prin intermediul a 4 sesiuni de instruire și acțiuni de mentorat oferit ONG-lor locale. Programul celor 4 sesiuni de instruire și acțiunii de mentorat va conține următoarele aspecte:

  • Dezvoltarea capacitaților OSC-urilor locale și regionale, inclusiv GIL existente, pe concepte, principii și pași de urmat în elaborarea și monitorizarea politicilor publice la nivel local;
  • Dezvoltarea capacitaților OSC-urilor locale și regionale, inclusiv GIL existente, pe mecanismele de asigurare a transparenței procesului decizional, inclusiv cel ce vizează aprobarea politicilor publice locale;
  • Dezvoltarea capacităților APL pe dezvoltarea mecanismelor de asigurare a transparenței procesului decizional, inclusiv cel ce vizează aprobarea politicilor publice loale și dialogul cu OSC;
  • Principii și pași de urmat în elaborarea și monitorizarea politicilor publice la nivel local;
  • Asistență de mentorat oferit ONG-lor locale în monitorizarea acțiunilor APL de implementare a politicilor publice existente și ajustarea lor la recomandările OSC-lor locale.

Pentru realizarea instruirilor se anunță concursul pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pe următoarele subiecte: elaborarea și monitorizarea politicilor publice locale; rolul participării OSC în procesele decizionale locale; tehnici și instrumente de comunicare și dialog dintre APL și OSC; transparența proceselor decizionale la nivel local; accesul la informație.

Serviciile de instruire vor fi prestate în perioada decembrie 2020 -februarie 2021, iar cele de mentorat în perioada ianuarie -martie 2021.

Cerințele față de serviciile de instruire sunt descrise în Termenii de referință de AICI (apăsați).

Termenul limită pentru depunerea dosarului este 12 noiembrie 2020.

Dosarul va fi expediat prin e-mail la adresa: info.aoivc@gmail.com cu titlul „Aplicare servicii instruire”.

Pentru întrebări și detalii, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail de mai sus sau la numărul de telefon 022 272500.

Nota bene! Doar persoanele selectate vor fi contactate. Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan