Termen extins. Căutăm un/o expert/ă sau o companie de consultanță pentru a efectua o evaluare a drepturilor copiilor în sport

Distribuie prietenilor:


Terre des hommes Moldova (Tdh) și Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) își propun să contribuie la un climat mai favorabil și la o mai bună respectare a drepturilor copiilor în sport - acesta este obiectul acordului de colaborare semnat in anul 2019 privind implementarea proiectelor și realizarea inițiativelor comune în domeniul protecției copilului între cele două instituții.

Fundația Terre des hommes este dedicată, la nivel mondial, să protejeze copiii împotriva abuzurilor de orice fel. Tdh recunoaște faptul că sportul are puterea de a fi o forță unificatoare pentru bine în societate în moduri în care puține alte lucruri o pot face, în special pentru copii. Pornind de la premiza că sportul trebuie să fie sigur pentru copii, Tdh a dezvoltat parteneriate puternice cu organizații sportive, precum UEFA, pentru a dezvolta împreună nivelul protecției copilului și sportului.

Rezumatul proiectului

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Terre des hommes Moldova (Tdh), implementează proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”. Proiectul este finanțat de UEFA, organizația umbrelă pentru 55 asociații naționale de fotbal, în cadrul programului de responsabilitate corporativă socială și a programului de asistență HatTrick.

Scopul proiectului este de asigura un mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Moldova.  

Fotbalul este cel mai popular sport din țară, iar antrenorii sunt uneori singurii adulți de încredere pentru copiii care practică acest sport, in special in cazul migrației părinților. În acest context, adulții implicați în sport trebuie să aibă cunoștințe adecvate despre ce este abuzul, cum să recunoască și să raporteze cazurile de violență. FMF își propune să asigure ca toți profesioniștii să fie bine informați și bine echipați pentru a preveni violența, dar și pentru a interveni în anumite situații de risc. Prin urmare, în cadrul proiectului, va fi dezvoltată o politică de protecție a copiilor - salvgardare (child safeguarding) în Moldova.

Obiectivele evaluării 

  • Suntem în căutarea unui expert sau a unei companii care va realiza un raport de analiză a cunoștințelor, atitudinilor și practicilor (CAP) privind protecția copiilor în fotbal (vedeți TOR în anexa 1*).
  • FMF caută un cercetător/o echipă de cercetători cu o experiență considerabilă în cercetare și cunoștințe în domeniul sportului în general și în special a fotbalului, a educației și protecției copilului (vedeți TOR în anexa 2*)

*Termenii de referință îi găsiți în anunțul de pe site-ul Terre des hommes Moldova.

Cum să aplicați?
Dosarele vor fi transmise la adresa electronică: mda.office@tdh.ch, până pe 29 Martie 2020. 
Indicați denumirea proiectului în titlul mesajului.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet