Cunoaște tinerii de la „Youth Empowerment Program 2020” – opt dintre ei vor câștiga proiecte pentru comunitățile lor

Distribuie prietenilor:


Peste 300 de tineri, din diferite regiuni ale Republicii Moldova, s-au înscris la programul Youth Empowerment 2020. Dintre ei, 23 au trecut în etapa următoare – cea de instruire pentru „Scriere de proiecte”. Până în vară, cei 23 de participanți vor solicita finanțare pentru proiectele lor și în baza unui concurs, opt dintre ei vor fi susținuți pentru a schimba lucruri în satele sau orașele lor. 

Participanții „Youth Empowerment Program 2020” au fost selectați de un juriu, iar punctaj maxim au obținut tinerii și tinerele care au scris idei de proiecte realizabile, care au demonstrat existența unei echipe/grup de lucru și au argumentat de ce ar vrea să implementeze un proiect în localitatea lor. Pentru ultima etapă – cea de implementare a proiectului, tinerii vor avea nevoie de susținerea comunității și a autorităților publice locale.

Programul Youth Empowerment este la a treia ediție – în 2018, tineri cu nevoi speciale au implementat șase proiecte, iar în 2019, tineri cu și fără dizabilități au implememtat nouă proiecte în satele și orașele în care locuiesc. Participanții au ales să construiască rampe de acces, parcuri de joc pentru copii, foișoare la școli etc.

Numele participanților de la Youth Empowerment Program 2020:

 1. Vasile Bumbac
 2. Oleg Simcenco
 3. Cristina Kifa
 4. Mariana Oresco
 5. Ion Calalb
 6.  Ana Munteanu
 7. Alexandru Gaibu
 8. Tudor Burac
 9. Andrei Bîrsanu
 10. Snejana Vinzeac
 11. Sergiu Antonov
 12. Ion Goncear
 13. Valentina Batog
 14. Dumitru Copetinschi
 15. Tatiana Mahmote
 16. Ana Postelnicu
 17. Cristian Argint
 18. Tatiana Mandraburca
 19. Svetlana Eșanu
 20. Ana Maxian
 21. Ion Zatic
 22. Daniela Didic
 23. Sergiu Rusev

Programul Youth Empowerment face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de AO Centrul Media pentru Tineri, cu susținere IM Swedish Development Partner. Acțiunea are scopul de a susține tinerii cu și fără dizabilități în luarea deciziilor, solicitarea drepturilor, pentru a influența autoritățile publice locale și pentru a schimba lucrurile din jurul lor.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet