Concurs pentru jurnaliști și nu doar pe tema managementului deșeurilor în Moldova

Concurs pentru jurnalisti 2021

Asociația EcoVisio invită instituțiile mass-media, jurnaliștii, bloggerii/ vloggerii să participe la un concurs de materiale jurnalistice, create la subiectul managementului deșeurilor în Moldova. Autorii celor mai populare lucrări vor beneficia de premii bănești. Concursul este desfășurat în cadrul proiectului Campania de mediatizare ”Moldova fără deșeuri”, finanțat de Ambasada Finlandei din București.

Fiecare participant poate înainta la concurs de la 1 până la 3 materiale sub formă de articol, postare, podcast, spot video, reportaj audio/video, etc.

Materialele trebuie să promoveze unul sau mai multe dintre următoarele mesaje cheie:

  • Gestionarea deșeurilor este subiect de importanță și urgență majoră în Republica Moldova, care este discutat insuficient în spațiul public.
  • Modul actual de dispunere a deșeurilor nu este sustenabil.
  • Soluționarea problemelor legate de managementul deșeurilor necesită eforturi din partea tuturor: autorităților centrale, autorităților locale, business-ului, societății civile, și a fiecăruia dintre noi, ca cetățeni.
  • Eu vreau ca Republica Moldova să devină o țară curată, cu un mediu sănătos și voi depune efort în acest sens.

Se încurajează depunerea materialelor care promovează mesajele de mai sus în baza unor exemple / studii de caz din Republica Moldova, apelarea la documente oficiale, statistici, luări de poziție din partea autorităților, exemple proprii.

Se acceptă materiale realizate în limbile română sau rusă. 

Cele mai bune trei lucrări la fiecare categorie (Video, Audio, Scris) vor beneficia de premii bănești (locul I – 300 euro, locul II – 150 euro, locul III – 50 Euro, inclusiv impozitul pe drept de autor, în mărime de 12%, care va fi reținut).

Termenul limită pentru prezentarea materialelor este 25 martie 2021, ora 17:00, Chișinău.

Mai multe informații le găsiți în Regulamentul Concursului.

 Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet