Descoperă istoria prin intermediul voluntariatului

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Vrei să petreci timpul productiv şi să profiţi de această vara?

Dacă eşti pasionat de istorie, migraţii şi de pace în întreaga lumea sau dacă vrei să contribui la binele societăţi, dar şi să descoperi file misterioase ale războiului 2 mondial, aplică la o tabără în Germania!

 

Solidarity with Refugees

Germania, Friedland

5-19 august 2018

 

Vârsta participanţilor: 18-99

Limba: Engleză

Subiectul: Promovarea păcii

Descrierea activităţii: Proiectul se va desfăşura în grădina comunității din afara orașului Friedland. Vom face lucrări de întreținere grădinei și o vom pregăti pentru utilizare ulterioară prin crearea de spații de agrement pentru vizitatori. Grădina va fi o platformă de interacțiune pentru refugiați, localnici și voluntari. Grupul nostru va invita, așadar, refugiații și alte persoane locale interesate să se alăture nouă . La final, vom avea o sărbătoare de vară în grădină cu săteni și alte persoane interesate.

Mai multe detalii despre proiect se pot găsi aici.

Concentration Camp Memorial

Germany, Nordhausen

28 iulie-11 august 2018

Vârsta participanţilor: 18-99

Limba: Engleză

Subiectul: Combaterea antirasismului şi antifascismului

Descrierea activităţii: Proiectul se va desfăşura pe teritoriul ,,Dora”-o subdiviziune a taberei de concentrare din Buchenwald, fondată la sfârşitul lunii august în 1943. În anii 1943-1945 circa 60000 de persoane din Europa au fost deportate în această tabără pentru a participa la construcţia unui tunel. Voluntarii vor lucra în zona unde trăiau deţinuţii şi vor contribui la restaurarea teritoriului.

Mai multe detalii despre proiect se pot găsi aici.

 

Participarea voluntarilor din Republica Moldova are loc datorită proiectului Volume Up, un parteneriat dintre Germania, Moldova, Armenia şi Portugalia, susținut de către Comisia Europeană. Proiectul cuprinde mai multe evenimente şi activități care au drept scop promovarea voluntariatului şi a activismului civic.

Cum aplici?

  1. Vezi documentul cu paşii detaliaţi.
  2. Toate costurile de drum vor fi acoperite de participanţi. Cheltuielile de cazare, masă, logistică sunt asigurate de către organizatori.Se va achita o taxă de participare de 30 euro.

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi!

Mail: placement@avimd.org

Nr. de contact: 078111711, Mihaela Găluşcă, Placement Officer AVI-Moldova.

 Organizații vizate: AVI Moldova |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.