UN PROIECT DESTINAT TINERILOR, PARINTII CARORA SUNT PLECATI LA MUNCA PESTE HOTARELE TARII

Reprezentatii Asociatiei "Alianta intre generatii" din raionul Falesti au antrenat in diferite activitati pentru tineri circa 130 beneficiari din satul Chetris, raionul Falesti. Proiectul a fost desfasurat pe parcursul a patru luni, fiind adresat tinerilor, parintii carora se afla la munci peste granita, informeaza DECA-press.

Presedintele Asociatiei "Alianta intre generatii", Gheorghe Sova, a mentionat ca tinerii de pana la 20 ani au fost incadrati in patru ateliere: broderie, crosetare, impletit si impletit in lozie. Scopul acestor ateliere a fost de a implica tinerii in diverse activitati specifice varstei lor si de a le gasi alternative pentru petrecerea timpului liber.

De notat ca din cei 1700 de locuitori ai satului Chetris, circa 30% sunt plecati la munci peste hotarele tarii. Preponderent, acestia muncesc in Rusia, Italia si Portugalia.

Sursa: DECA-Press

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.