Distribuie prietenilor:


Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM a  participat în perioada 29 – 30 august 2012 la Workshop-ul Internațional „Probleme comune – soluţii comune pentru Antreprenoriat” în cadrul proiectului “Black Sea Network for Regional Development (BlasNET)”finanţat de Programul Operaţional Comun pentru Bazinul Mării Negre 2007-2013.

Workshop-ul internațional a fost dedicat dezvoltării regionale şi sprijinirii întreprinzătorilor şi IMM-urilor în cele trei domenii prioritare ale Proiectului BlasNET – industrie navală, ICT și turism.

Workshop-ul a fost structurat tematic pe două zile în două locații deosebite, industrie navală și ICT - 29.08.2012 la Hotel Parc Mamaia și turism – 30.08.2012 la Hotel IBIS Constanța.

În cadrul evenimentului au participat partenerii proiectului: Agenția Regională pentru Antreprenoriat și Inovații – Varna (RAPIV), Bulgaria; Universitatea Aristotel din Salonic – Comitetul de Cercetare Privind Inovația Urbană și Regională (URENIO), Grecia; Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) – Moldova; Agenția pentru Dezvoltare Economică din Sevastopol, Ucraina, precum și organizaţii pentru susţinerea IMM-urilor agenţii de dezvoltare a antreprenoriatului, organizaţii care reprezintă IMM-uri, specialişti de la universităţi, experţi în afaceri care pot oferi asistenţă de specialitate și antreprenori.

Evenimentul a avut totodată ca invitați, reprezentanți ai celor trei domenii prioritare: Florentin CINATTI din cadrul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanta (CN APM SA), Andreea AVRIGEANU – Director Executiv Crucial Systems & Services, Raluca POPA – Director Executiv Hotel S.C. HOTEL CENTRAL S.A. – Statiunea Mamaia, Constanta, Cătălin Anton – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Invitat special al evenimentului a fost Corina MARTIN – Președinte – Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) care a evidențiat potențialul cooperării trans-regionale prin intermediul Rețelei Mării Negre pentru Dezvoltare Regională.

Workshop-ul a urmărit cu interes promovarea și exportul unor modele de succes din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est. Partenerii au manifestat un interes deosebit față de proiectul tânărului Ionuț LEESCU creatorul celui mai complet portal studențesc din RomaniaStudent pe net – o rețea de nișă gândită local devenită un proiect global.

Workshop-ul a oferit posibilitatea identificării prin intermediul colaborării, a schimbului de experienţă şi a efortului colectiv al partenerilor și participanților soluţii pentru întărirea sectorului IMM-urilor şi pentru a stimula antreprenoriatul în ţările partenere în cele trei domenii pioritare industrie navală, ICT și turism.

Prin derularea acestui Workshop-ul International, organizatiile pentru sustinerea IMM-urilor au demonstrat inca o data, ca sunt o prezenta activa si implicata in viața economica si sociala in tarile partenere din proiect, promovand interesele mediului de afaceri privat.

 

 logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: