Academia Exportatorului

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Academia Exportatorului

Practici și Proceduri de Export pentru exportatorii începători

18-20 aprilie 2018, Chișinău

“Practici și Proceduri de Export pentru întreprinderile mici și mijlocii - exportatori începători” este un curs de instruire de trei zile, conceput special pentru a ajuta companiile să inițieze activitatea de export și să acceseze noi piețe de desfacere.

Cursul de instruire va aborda următoarele subiecte:

 • Înțelegerea rolului agențiilor internaționale, care reglementează comerțul global;
 • Înțelegerea ciclurilor în activitatea de export și consecutivitatea unei tranzacții internaționale;
 • Elaborarea contractului de export;
 • Efectuarea procedurilor de import- export și a procedurilor vamale;
 • Înțelegerea termenilor INCOTERMS 2010, a riscurilor și responsabilităților aferente fiecărui termen;
 • Unde și cum obții informații și date despre diferite piețe;
 • Înțelegerea rolurilor organismelor de reglementare (vamale) și responsabilitățile exportatorului în ceea ce privește conformitatea;
 • Luarea deciziilor privind lanțul de aprovizionare în ceea ce privește transportul și distribuția;
 • Selectarea termenilor de plată corespunzătoare;
 • Cadrul legislativ și instituțional al Republicii Moldova în domeniul vamal;
 • Procedurile vamale ale Republicii Moldova: Sistemul Carnete ATA; proceduri simplificate de vămuire; vămuire la domiciliu; agent economic autorizat: AEO;
 • Regimurile comerciale ale Republicii Moldova.

În rezultatul acestui curs, veți îmbunătățiți cunoștințele fundamentale necesare pentru a vă extinde afacerea pe piețe internaționale de export. Cursul include, de asemenea, o sesiune de mentorat individuală, de 90 de minute, pentru a vă ajuta pe Dumneavoastră și echipa Dvs. în aplicarea practică a cunoștințelor acumulate pe parcursul cursului.

Cursul este interactiv și bazat pe discuții, concentrându-se pe instrumente practice aplicabile în afacerea Dvs. Fiecare sesiune va cuprinde informații și exerciții practice pentru a ajuta participanții la curs să elaboreze atât o strategie de creștere a exporturilor, cât și un plan de acțiune, care să fie aliniat obiectivelor și strategiei companiei Dvs.

Cursul de instruire va fi livrat de experții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (18 aprilie 2018) și expertul companiei de consultanță Crown Agents din Marea Britanie (19 - 20 aprilie 2018).

Taxa de participare la curs este de 81 euro. Limba de comunicare: engleză cu traducere simultantă în limba română. Prețul include: materiale informaționale, sesiune de mentorat furnizată peste două luni după finalizarea cursului, pauze de cafea și prânz.

Pentru înregistrare, Vă rugăm să completați formularul pînă la data de 10 aprilie 2018. Formularul de aplicare completat va fi remis la adresa de e-mail rodica.dimitriu@chamber.md Pentru solicitarea formularului și informațiilor suplimentare, telefonați la numărul de telefon: (022 ) 22 13 91. Numărul participanților este limitat.Organizații vizate: Camera de Comert si Industrie (CCI) |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.