Succesul unui ONG vine odată cu experienţa, lider ONG



Unul din factorii esenţiali pentru succesul ONG-urilor din Republica Moldova este dorinţa, care este punctul de pornire pentru îndeplinirea obiectivelor. Separarea de stat, autonomia, voluntariatul, apolitizarea şi non-distribuţia profitului – sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un ONG în calea spre succes, a declarat pentru Info-Prim Neo Rodica Frecăuţeanu, preşedintele Asociaţiei Caroma Nord. 

Rodica Frecăuţeanu a precizat că succesul unui ONG vine odată cu experienţa, iar în Republica Moldova sunt foarte multe ONG-uri de succes. „Succesul vine când organizaţia reuşeşte să acceseze proiecte şi se extinde nu atât cantitativ, cât calitativ, când nu aşteaptă ajutorul organizaţiilor donatoare”, a menţionat Rodica Frecăuţeanu. 

ONG-urile de succes fac imaginea Republicii Moldova pe plan internaţional prin activitatea pe care o desfăşoară. De asemenea, asociaţiile societăţii civile au un cuvânt greu de spus la nivel local, şi anume asociaţiile rurale, din reuşitele cărora se poate învăţa. „Dezvoltarea societăţii civile în Republica Moldova este necesară, iar organizaţiile nonguvernamentale trebuie să fie abile pentru a ţine pasul cu timpul”, a spus Rodica Frecăuţeanu. 

Preşedintele Asociaţiei Caroma Nord a mai spus că numărul ONG-urilor active din Republica Moldova este mic. Ceea ce a dus la destrămarea unora dintre ele a fost instabilitatea politică din ţară, asta chiar dacă există o Strategie a dezvoltării societăţii civile pentru anii 2008-2011.

sursa: www.info-prim.md