API anunţă concurs de selectare a redacţiilor regionale, beneficiare ale programului de profesionalizare multimedia

Distribuie prietenilor:


Asociaţia Presei Independente (API) anunță concursul de selectare a 15 redacţii regionale care vor deveni beneficiare ale proiectului „Presa locală profesionistă – conținut de calitate pentru cetățeni” - un nou program complex de dezvoltare a abilităţilor multimedia.

Condiții de participare. La concurs pot participa toate instituţiile mass-media din regiunile Republicii Moldova (ziare, TV, Radio, online - site-uri/portaluri de știri și informații) care doresc să-şi dezvolte abilităţile de creare a materialelor multimedia inovative și care au o politică editorială echilibrată și conformă normelor deontologiei jurnalistice.

Instituţiile media regionale selectate vor fi evaluate de experți naționali în domeniul multimedia, iar ulterior vor participa la o serie de activităţi, şi anume:

  • cursuri de instruire, consultanţă in-house şi schimb de experienţă în domeniul multimedia (dar şi pe alte subiecte relevante identificate în evaluarea iniţială);
  • program de stagii în redacțiile instituțiilor mass-media avansate din mun. Chişinău pentru unii dintre beneficiarii programului, urmare a recomandărilor experţilor;
  • tabăra multimedia, unde participanţii vor produce materiale multimedia, asistaţi de traineri profesionişti;
  • webinare şi consultaţii online cu caracter practic pe platforma Mediaforum.md, cu participarea experţilor din Ucraina, România, Ţările Baltice și Republica Moldova.

În funcție de implicarea în activitățile proiectului și de performanțele de calitate, cele 15 instituţii mass-media locale selectate vor putea beneficia de donaţii de echipament pentru îmbunătăţirea abilităţilor de producere a unor materiale jurnalistice multimedia pentru informarea publicului în mod inovativ şi original.

Redacţiile interesate să participe la concurs vor completa online formularul disponibil AICI, până la data de 3 august 2020.

NOTĂ: Formularele incomplete şi/sau transmise după data indicată mai sus nu vor fi acceptate în concurs.

Echipa de implementare a proiectului şi experţii din domeniul multimedia vor examina formularele recepţionate.

Pentru alte informații, contactați-ne la numărul de telefon 022 210 602 sau la adresa electronică rodica.malic@api.md (persoană de contact – Rodica Malic).

Proiectul „Presa locală profesionistă – conținut de calitate pentru cetățeni” este implementat de Asociaţia Presei Independente (API) şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet