"Rock-ul nu va muri niciodată" şi multă pace la Festivalul "Vadul lui Woodstock"



SPFM la Vadul lui Woodstock
“Rock will never die and peace forever” sau cu alte cuvinte “Rock-ul nu va muri niciodată şi pace mereu”- anume pentru a susţine această afirmaţie, în perioada de 21-22 mai, s-a organizat Festivalul „Vadul lui Woodstock”.

Vadul lui Woodstock este un festival aflat deja în a 5-a ediţie în Moldova, organizat pe malul rîului Nistru la Vadul lui Vodă, ce ne oferă 2 zile întregi de rock live!

Scopul acestui festival nu este doar unul distractiv, ci are un mesaj cu mult mai global: promovarea păcii şi nonviolenţei şi sporirea comunicării dintre oamenii diferitor domenii si culturi.

Festivalul nu este unul commercial sau politic. Organizatorii lui tind să aducă publicului muzică vie - muzică de orice gen, muzică de calitate. Şi data de 21 mai a dovedit încă odată că publicul într-adevăr preţuieşte acest gest, prin prezenţa sa şi buna dispoziţie.

Prima zi a festivalui a fost desfăşurată pe stadionul din Vadul lui Vodă unde s-au adunat o mulţime de tineri pasionaţi de muzică. Spre fericirea lor, gama de trupe prezente la festival a fost foarte variată: 14 trupe participante şi 6 trupe în calitate de ospeţi, printre care Gîndul Mîţei şi Todo!

Evenimentul a fost susţinut pe larg şi de ONG-urile din Moldova, inclusiv din Transnistria, care au venit cu o mulţime de activităţi propagatoare în domeniul modului sănătos de viaţă, apărării drepturilor omului şi ecologie.

Fireşte, că Echipa Societaţii de Planificare a Familiei din Moldova nu am ratat şansa de a îmbina utilul cu plăcutul. Pe parcurs tîrgului am distribuit materiale informaţionale gratuite fiecărei persoane prezente la festival. Şi dacă la început lumea părea mai indiferentă, peste cîteva ore totul s-a schimbat, persoanele singure se apropiau şi manifestau interes către materialul şi activitatea noastră.

Ne-a fost oferită posibilitatea să vorbim lumii chiar de pe scenă, unde am urcat

cu întreaga echipă şi am informat pe toţi cei prezenţi despre cine suntem, de unde venim şi cu ce ne ocupăm.

Concomitent am organizat şi un fundraising într-u colectarea banilor ce vor fi utilizaţi pentru editarea noilor materiale. Aducem sincere mulţumiri persoanelor care pe măsura posibilităţilor nu au rămas indiferente şi au jertvit surse financiare.

Şi pentru că munca era obositoare, deşi plăcută, noi am organizat un mic picninc chiar acolo, în braţul naturii şi muzicii de calitate. Apoi însă, din nou la lucru!

Concertul pentru a doua zi a festivalului a avut loc pe scena bazei de odihnă "Zîmbet" care este situată la 200 metri de stadionul orăşenesc unde a fost concertul de pe 21 mai şi unde s-au cazat majoritatea spectatorilor care au rămas peste noapte. Noi însă din păcate nu am prins a doua zi a festivalului, şi ce s-a petrecut acolo a rămas pentru noi un secret.

Însă, cu mare dorinţă vom aştepta a 6-a ediţie a festivalului, pentru a putea petrece din nou o zi atît de abundentă în emoţii şi trăiri în stil Rock. Tindem să mulţumim organizatorilor pentru un eveniment atît de explozibil, şi la rîndul nostru sperăm că am reuşit să devenim o parte a acestui festival, doar că nu prin muzică ci promovarea modului sănătos de viaţă. Deşi, şi una şi alta sunt indispensabile pentru o viaţă fericită! Aşa că la anul din nou sperăm să conlucrăm.

Şi spre sfîrşit îndemnăm toată lumea să nu rateze următoarea ediţie a festivaluilui, pentru ca într-adevăr e tare!

 

Societatea de Planificare a Familiei din Moldova