Distribuie prietenilor:


Institutul de Politici Publice (IPP) anunță concurs pentru selectarea a 40 de tineri activi civic din Republica Moldova pentru a participa la programul de instruire și mentorat “Participarea tinerilor în procesul legislativ”.

Obiectivul programului este de a dezvolta abilitățile de participare activă a tinerilor în monitorizarea activității legislative a Parlamentului și în formularea propunerilor de politici publice.

Structura programului:

Prima etapă va include 3 zile de training și va cuprinde o serie de sesiuni teoretice cu experți naționali și membri ai Parlamentului despre guvernarea parlamentară și procesul decizional în Republica Moldova, despre etapele procesului de politici publice și modalitățile de implicare civică în acest proces; și sesiuni practice, pe parcursul cărora, participanții vor fi ghidați în elaborarea unei propuneri de politici publice ce abordează probleme naționale sau comunitare cu care se confruntă/îngrijorează tinerii.

Metodologia de predare va fi de tip interactiv. Programul de instruire va prezenta exemple, studii de caz, exerciții practice privind modalitățile de monitorizare și implicare a tinerilor în procesului legislativ, de participare activă și influențare a politicilor publice, utilizând expertiza din sectorul nonguvernamental și exemple din experiența internațională.

A doua etapă va fi compusă din activități de mentorat unde tinerii participanți vor fi ghidați de la distanță de un expert de politici publice pentru definitivarea propunerilor de politici publice. Propunerile de politici publice elaborare vor fi prezentate și discutate la o masă rotundă cu participarea membrilor Parlamentului. Cele mai bune propuneri de politici publice vor fi premiate.

📌 Limba de lucru: Româna

📌 Eligibilitate: Anunțul este deschis pentru tinerii din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, reprezentanți ai organizațiilor de tineret, ONG-urilor, consiliilor școlare/tineret, lucrători de tineret, studenți și alte structuri de participare.

📌 Costurile de participare: Toate costurile de participare (mâncare și transport) vor fi acoperite de organizatori.

📌 Programul de instruire urmează a fi desfășurat în zile de weekend, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2019. Zilele și locația exactă unde va fi desfășurat programul de instruire urmează a fi comunicată ulterior participanților selectați.

📌 Termenul limită de aplicare: 23 august 2019, ora 23.59.

📌 Diplome de participare vor fi acordate tinerilor care vor finaliza programul de instruire.

📌 Candidații interesați sunt invitați să completeze Formularul de Aplicare online, disponibil la: https://bit.ly/32VpZ1m

Pentru mai multe detalii cu privire la programul de instruire și procedura de selecție a participanților ne puteți contacta la adresa maria_stratan@ipp.md, mariastratan.ms@gmail.com sau la numărul de telefon (22) 27 67 85.

Programul de instruire “Participarea tinerilor în procesul legislativ” este organizat de Institutul de Politici Publice (IPP) în cadrul proiectului “Tinerii pentru un Parlament responsabil” cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

Alte articole de acest autor:
Author: Maria Stratan


logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: