Angajăm Community Coordinator! Vino în echipa Moldova Innovation Technology Park

Moldova Innovation Technology Park (MITP)  este în căutare a unui Community Coordinator pentru a se alătura unei echipe dinamice, ambițioase și dedicate dezvoltării sectorului IT și ecosistemului de inovare digitală din țara noastră.

Tipul postului: Contract pe perioadă determinată (preferabil cu începere de la 1 Iunie 2022, până la data de 31 ianuarie 2023), cu posibilitatea extinderii ulterioare.

Orar de muncă: Full – time, 8 ore pe zi, 5 zile în săptămână

Pachet salarial: Salariu competitiv și bonus anual de performanță

Locație: Centru, Chișinău

Despre noi / Context:

Moldova Innovation Technology Park este unul din cele mai ambițioase proiecte de țară din ultimii ani, cea mai mare comunitate antreprenorială IT și o istorie de succes derivată din angajamentul statului și contribuția mediului privat în dezvoltarea industriei IT și sporirea competitivității acesteia la nivel regional.

MITP a fost lansat la 1 ianuarie 2018, fiind creat de Guvern pentru o perioadă de 10 ani. În prezent, Moldova Innovation Technology Park este primul e-Park din Europa, numărând peste 1,000 companii rezidente, care generează peste 15 200 locuri de muncă și beneficiază de facilitățile prevăzute de legislația aferentă parcurilor IT.

Obiectivul principal al postului:

Implicarea activă în implementarea agendei de dezvoltare a direcțiilor Community & Networks și Inovare Digitală în cadrul Moldova Innovation Technology Park, alături de Community Manager.

Să contribuie/coordoneze dezvoltarea și conceptualizarea proiectelor menite să consolideze și să dezvolte comunitatea MITP, conectarea acesteia la alte comunități locale și internaționale, sporirea nivelului de implicare și angajament ale rezidenților.

Cerințe privind studiile, experiența și aptitudinile profesionale:

 • Studii superioare în Business, Economie, IT, Marketing, Comunicare sau alte domenii relevante pentru realizarea responsabilităților descrise;
 • Experienţă de lucru de minim 2 ani în roluri similare / relevante acestei poziții;
 • Experiență de lucru în planificarea și organizarea evenimentelor offline și online;
 • Experiența de lucru în organizații / proiecte focusate pe dezvoltarea comunităților va constitui un avantaj;
 • Abilități de lucru în echipă (pe intern, cât și cu echipe externe cu care implementăm proiecte în parteneriat);
 • Abilități bune de planificare și comunicare
 • Persoană pasionată de tehnologii, tendințe noi și interacțiune umană;
 • Personalitate energică, deschisă, cu gândire și comportament pozitiv, orientată către rezultat;
 • Cunoașterea limbilor română (nivel profesionist), engleză (nivel avansat) și rusă (nivel mediu cel puțin);

Responsabilități de bază:

 1.  Implicare activă la conceptualizarea agendei de dezvoltare a Parcului pe dimensiunile Community & Networks și Inovare Digitală, reieșind din Strategia de dezvoltare a Parcului aprobată pentru 2021-2025;
 2.  Implicare activă în implementarea proiectelor pentru comunitatea de rezidenti și raportarea acestora către rezidenți, parteneri, donatori.
 3.  Coordonarea lucrului cu echipa de comunicare pentru promovarea proiectelor/activităților pe Community & Networks și Inovare Digitală.
 4.  Asistență în organizarea diferitor tipuri de evenimente în cadrul comunității Parcului, dar și a ecosistemului IT – evenimente online și offline (e.g. tip Talks / TEDx, matchmaking & networking, B2Bs, Pitch & Demo days, workshop-uri);
 5.  Implicare activă în coordonarea și implementarea proiectelor cu alți actori instituționali din ecosistemul IT / tech / start-up-uri / inovare digitală;
 6.  Lucru în echipe interdepartamentale – asistență în implementarea proiectelor și serviciilor aliniate la nevoile rezidenților;
 7.  Oferă feedback proactiv și soluții pentru a dezvolta performanța comunicării și interacțiunii între Administrație și rezidenții Parcului, alți actori ai ecosistemului IT;
 8.  Monitorizează și comunică informații cu privire la evenimente externe, tendere, proiecte de dezvoltare a antreprenoriatului IT;
 9.  Evaluează periodic nevoile curente ale rezidenților Parcului și  propune idei de îmbunătățire a serviciilor / proiectelor destinate  acestora.

Procesul de aplicare:

Dacă te regăsești în cerințele de mai sus și vrei ca parcursul tău profesional să aibă impact asupra comunității cu cea mai exponențială creștere din ultimii ani, transmite-ne dosarul de aplicare care va include:

 • CV-ul în limbile română sau engleză (va conține descrierea succintă a proiectelor relevante acestei poziții și 2 referințe profesionale);
 • Scrisoarea ta de motivare.

Dosarele de aplicare vor fi transmise la adresa de e-mail community@moldovaitpark.md (copie mihaela.negru@moldovaitpark.md și natalia.dontu@moldovaitpark.md).

Titlul mesajului trebuie să conţină numele, prenumele candidatului și numele postului:Community Coordinator.

Vom răspunde tuturor candidaților care ne vor transmite dosare de aplicare complete.

Important: Administrația MITP își rezervă dreptul de a prelungi perioada de aplicare pentru acest post în cazul în care dosarele de aplicare primite nu satisfac nevoile organizației.

Mult succes tuturor candidaților!

Articol adaugat de: Moldova IT Park
Alte articole: