Moldova donează cuvinte! Lupta împotriva cancerului la copil



Sunteti puterniciPe 15 februarie cuvantul SPERANȚA va fi mai puternic ca niciodată. Ne ajutați ca acest mesaj să ajungă la publicul general? Pe 15 februarie sărbătorim Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Copil, alături de toți cei care cred în puterea cuvintelor lor!

Asociația Little People a demarat în perioada 4-15 februarie campania de comunicare ,,Donează cuvinte!” adresându-se publicului larg prin rugamintea de a fi solidari luptei împotriva cancerului la copil și a transmite un mesaj de încurajare copiilor și adolescenților bolnavi de cancer. Mesajele nu au întârziat să apară! În data de 15 februarie toate mesajele colectate vor fi făcute cunoscute tuturor pacienților care beneficiază de sprijinul asociației pe secția de oncopediatrie și hematologie a Institutului Oncologic Chișinău.

Rugăm reprezentanții media din Moldova să raspundă invitație noastre de a transmite cât mai departe mesajul campaniei ,,Donează cuvinte!” Împreună vom putea sărbatori victoria împotriva cancerului și încuraja pe toți cei care încă luptă cu îndârjire! Cuvintele noastre, a tuturor, pot oferi speranță, empatie, motivare! Să donezi cuvinte nu costă nimic!

Fotografiile și mesajele pot fi urmărite pe pagina de facebook a asociației: http://www.facebook.com/AsociatiaLittlePeopleRepublicaMoldova  Așteptăm și mesajul vostru!

Asociația Little People este o organizație non-profit, care are o experiență de peste 16 ani în oferirea serviciilor psihosociale în domeniul medical, asigurând suport zilnic și programe de intervenție complexe copiilor și tinerilor bolnavi de cancer internați în 7 secții majore de oncopediatrie din Romania, in Timișoara, Cluj, București și Iași. În 2006 asociația a înființat Clubul Temerarii, al adolescenților români care au învins cancerul, o comunitate care numără peste 300 de membri din 85 de localități și reprezintă cea mai mare comunitate de gen din Europa. Asociația Little People oferă suport psiho-social zilnic la peste 90% din copiii bolnavi de cancer din România, a construit și a amenajat 2 camere de joacă, a renovat secții de pediatrie, oferă suport în achiziționarea aparaturii medicale necesare și în procurarea medicamentelor greu accesibile, desfășoară campanii de conștientizare în comunitate și organizează evenimente pentru tinerii supraviețuitori de cancer.

Începând cu luna februarie copiii si adolescentii din Republica Moldova beneficiază în premieră de eficacitatea programului de suport psihosocial pus la dispoziție de asociație.

Copiii sunt înscriși în școala curajului, parte a programului de interventie ,,Nu Mi-e frică!” având posibilitatea să se joace cu echipamentul medical, să învețe într-un mod neintruziv despre procedurile medicale, să fie familiari cu spitalizarea, personalul medical și alte aspecte legate de boală. Școala curajului cuprinde activități ce urmăresc 5 teme principale: Spitalizarea, Imaginea corporală şi conştiinţa de sine, Joc cu tematică medicală, Managementul durerii şi Stilul de viaţă sănătos. Un Leu Curajos, mascota programului, foarte prietenos, îi ajută să înțeleagă mai multe despre boala cu care se confruntă și să accepte tratamentele dificile cu mult curaj. Asociația Little People își ia angajamentul ca începând de acum, acest tip de servicii de suport psihosocial vor deveni proceduri standard și în unitățile de tratament din Moldova.

Katie Rizvi

Fondator Asociatia Little People si Clubul Temerarii

katie@thelittle-people.org