Avansează lucrările la amenajarea zonei de agrement din Ialoveni, finanțată din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală



1

Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru a efectuat o vizită de lucru la proiectul "Crearea unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni". Acest proiect, aplicat pentru finanțare de către Primăria Ialoveni, urmărește revitalizarea urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice în sectorul vechi al orașului.

În cadrul vizitei de lucru, reprezentanții ADR Centru au discutat cu aplicantul proiectului, Primăria Ialoveni, precum și cu antreprenorul contractat să execute lucrările, proiectantul și responsabilul tehnic al proiectului. Scopul principal al acestei inițiative este asigurarea unei zone de agrement amenajată și adaptată necesităților localnicilor de toate vârstele, pentru a facilita comunicarea, reabilitarea mediului și creșterea calității vieții.

În prezent, se desfășoară lucrări de consolidare a malurilor lacului existent, cu scopul de a asigura stabilitatea acestora. De asemenea, se construiește un Teatru Verde, care va fi un loc dedicat evenimentelor culturale și de divertisment în aer liber. În viitor, vor avea loc și alte activități menite să amenajeze o zonă de recreere multifuncțională și accesibilă locuitorilor orașului și a patru sate învecinate. Aceste lucrări includ reabilitarea drumului de acces, amenajarea a două podețe peste lac, precum și construcția a două blocuri sanitare și a unui teren de joacă.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, este de 10 655 255,76 MDL. Din această sumă, 7 704 353,88 MDL vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția beneficiarului.

Prin intermediul acestui proiect, se va crea un spațiu dedicat relaxării, recreerii și socializării, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni și din satele învecinate.