Și EU am drepturi și libertăți. Să ne cunoaștem drepturile împreună



În data de 19 iulie 2015 a fost dat startul implementării proiectului: ”Promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice în rândurile tinerilor / adolescenților din comuna Tuzara”. Activitățile din cadrul proiectului sunt susținute de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în cadrul programului de granturi mici pentru democrație. Este al treilea proiect realizat în localitatea noastră cu suportul acestor finanțatori.

Astfel, adolescenții au fost instruiți, în cadrul primului workshop în domeniul drepturilor și libertăților pe care le au. Evenimentul a avut loc în satul Sadova, care sunt partenerii Asociației Obștești ”Caritas” în cadrul acestui proiect și a întrunit elevii atât din comuna Tuzara, cât și din localitatea gazdă. Participanții au avut parte de jocuri energizante, au lucrat în grupuri, au concurat între ei în domeniul cunoașterii drepturilor omului și au realizat un copac al dorințelor cu așteptările care le au de la seminar. Trainerul care a facilitat inițierea adolescenților în acest domeniu a fost Ecaterina GAMURAR care a asigurat o atmosferă lucrativă și lejeră pentru participanți.

Acest workshop a fost primul dintre cele patru planificate, iar la final, participanții vor primi diplome și vor avea cunoștințele necesare în domeniul drepturilor omului și a valorilor democratice, iar informația primită o vor disemina semenilor din cadrul instituției unde învață.

Lilia LEVCO

Coordonator de proiect