Lansarea Campaniei naţionale „Violenţa NU poate fi tradiţie! Renunţă la bătaie!!”, CNPAC



campanie8Campania naţională de prevenire a pedepselor corporale aplicate copiilor a fost lansată, astăzi, de către Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC) în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului (CNPDC).  

Campania "Violenţa nu poate fi tradiţie. Renunţă la bătaie!" este adresată în special părinţilor şi are scopul de a spori gradul de conştientizare asupra faptului că tradiţionalele metode de pedepsire (bătaia cu vărguţa, cureaua, palma) dăunează grav dezvoltării fizice şi psihologice a copiilor și trebuie înlocuite cu metode de educaţie nonviolente.

Lansarea campaniei este dedicată Zilei Internaţionale a Copiilor sărbătorită la nivel mondial şi a demarat cu instalarea unui panou informativ în Piaţa Marii Adunări Naţionale care conţine un mesaj de îndemn privind stoparea fenomenului de abuz asupra copiilor.

Campania va fi promovată la nivel naţional pe parcursul lunii iunie prin încurajarea acţiunilor similare la nivel local, prin distribuirea materialelor informative tipărite/online şi prin consolidarea mesajelor de educaţie a copiilor fără aplicarea violenţei.

****************************************************************************************************

Campania “VIOLENŢA NU POATE FI TRADIŢIE. RENUNŢĂ LA BĂTAIE!” a fost realizată pentru prima dată în anul 2012 în Polonia de Fundaţia “Nobody’s Children”, materialele fiind elaborate gratis de agenţia Publicis. În Republica Moldova Campania este realizată de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu susţinerea Fundaţiei OAK.

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii

Tel.: 022 75-88-06, Fax: 022 74-83-78

Web: www.cnpac.org.mdhttp://amicel.cnpac.org.md

E-mail: office@cnpac.org.md

Pentru informaţii suplimentare:

Adelina Sochircă, coordonator comunicare – 022 75 88 06, 069 441 661, e-mail: asochirca@cnpac.org.md