Se lansează un nou proiect în Nordul Moldovei!



civicmdȘase raioane din Nordul Moldovei vor fi pentru 10 luni beneficiarii Proiectului „Popasuri Culturale”. Parteneriatele semnate  între Asociația Obștească ,,Cultural Events” și Secțiile de Cultură prevăd organizarea a șase training-uri în perioada 31 ianuarie 9 februarie; crearea unei rețele unice de comunicare între angajații și instituțiile din domeniu; crearea unui centru metodic profesionist pentru dezvoltare continuă a segmentului socio-cultural; crearea scenariilor/activităților model; creare de proiecte și politici locale de dezvoltare în comun cu Administrațiile Publice Locale.

Peste 400 de beneficiari vor participa la training-urile de lansare a proiectului: directori Case/Palate de Cultură, Centre de Creație, Secții/Direcții de Cultură, Colegii, bibliotecari, coregrafi și muzeografi.

Asociația Obștească „Cultural Events”, organizația ce urmează să implementeze proiectul,  și-a propus prin ativitățile pe care le va desfășura să  soluționeze o parte din problemele existente la nivel de management în domeniul artistic.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Pentru înregistrare la training accesați: https://forms.gle/jjNckNhbX9vwHNU49 

Pentru a vedea agenda și calendarul activităților accesați: https://drive.google.com/file/d/1X1PqnOLwMYwIFZeKSbscMNrsafYhVZU7/view?usp=sharing

***

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.