Ghid și Infografic pentru persoanele fizice privind redirecționarea a 2% către organizațiile societății civile



Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a lansat Ghidul privind desemnarea procentuală (cunoscută și ca Legea 2%) care este destinat persoanelor fizice ce intenționează să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală din țară.

Ghidul răspunde principalelor întrebări pe care și le adresează persoanele atunci când își propun să susțină cu 2% din impozitul pe venit, plătit către stat,  o organizație din sectorul non-profit.

Îndrumarul explică în mod detaliat ce înseamnă desemnarea procentuală, care sunt beneficiile acesteia, care este diferența între desemnare și donație, cine sunt beneficiarii banilor redirecționați, dar și cine poate face această desemnare. Ghidul informează persoanele fizice despre etapele procesului de desemnare procentuală și lămurește, în mod amănunțit, cum se face desemnarea de către plătitorii de impozite și care sunt condițiile pentru ca desemnarea să fie valabilă, precum și oferă multă altă informație utilă și practică pentru cei interesați  să susțină sectorul non-profit din Republica Moldova.

Descarcă ghidul (în limba română) aici.

Descarcă ghidul (în limba rusă) aici.

Ghidul este cel de-al doilea îndrumar creat pentru explicarea procesului de desemnare procentuală.  Prima lucrare se adresează organizațiilor neguvernamentale din țară și explică procesul de înregistrare al organizațiilor neguvernamentale în Lista beneficiarilor.

Descarcă ghidul pentru organizații neguvernamentale (în limba română) aici.

Descarcă ghidul pentru organizații neguvernamentale (în limba rusă) aici.