Comunicat de presă: Şcoala de vară -Orientareaprofesională - prin testarea abilităților personale și cunoasterea cerintelor de angajare



Astazi, 18 iulie 2016, a fost lansată scoala de vară -Orientareaprofesională  - prin testarea abilităților personale și cunoasterea cerintelor de angajare

Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTiM) cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului si Sportului al RM (MTS) organizează în perioada 18-22 iulie 2016  la Chisinau,  școala de vară – Orientarea profesională prin testarea abilităților personale și cunoasterea cerintelor de angajare.

La școala de vară participă un grup de 20 de tineri, care au fost selectați prin concurs deschis și care pe parcursul desfășurării școlii  își vor cunoaște abilitățile personale pentru a fi mai deciși  referitor la  dezvoltarea personală și  profesioanlă pe viitor. Orientarea profesională este pilonul de bază pentru alegerea corectă din start  profesiei în dependență de abilități.Participanții  vor avea posibilitatea să cunoască unele detalii care vor contribui la o mai bună cunoastere a profesiilor, cerințelor de angajare și să discute cu managerii de resurse umane.

Școala de vară le oferă tinerilor o experiență unică de cunoastere a realităților de pe piața muncii și ași contura profilul profesional. Metodele de lucru vor fi interactive  cu  studii de caz si  situații practice și jocuri de rol.

Participanții la școala de vară vor fi instruiți de către echipa SYSLAB cum să-și creeze o imagine de sine pozitivă și cum să comunice corect la telefon. De asemenea vor fi îndrumați să acorde o atenție sporită și rețelei de contacte personale și cum să o valorifice în momentele cheie.  De la echipa AIESEC tinerii vor afla cât de importantă este activitatea de voluntariat și cum poți să-ți dezvolți abilitățile fiind implicat activ în viața socială.

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă va oferi tinerilor informația depre tendințele pe piața muncii și ce profesii sunt cele mai solicitate. De asemenea, vor fi testați toți participanții la școala de vară cu ajutorul Programului CAS++, care oferă o analiză amplă a calităților tinerilor pentru identificarea compatibilității cu anumite profesii.

Managerii de resurse umane de la Moldova Agroindbank SA, LINELLA, ROGOP etc vor dicuta cu tinerii despre condițiile și cerințele angajatorilor față de tinerii specialiști. De asmenea vor fi informați de către compania Pedersen si partenerii despre alte modalități de angajare a personalului în cadrul companiei.

ANTiM le va oferi participanților tehnici de elaborare a CV-ului și scrisorii de intenție și ce trebuie să cunoască cînd se prezintă la un interviu. Vor avea un master class cu un manager de resurse umane, pentru a trece prin etapa de intervievare.

La finalul scolii de vară participanții vor avea profilul profesional individual, dosarul personal pentru a se lansa în procesul de dezvoltare a carierei profesionale.

Școala de vară se desfășoară  grație susținerii partenerilor locali ASEM, centrul SYSLAB, ANOFM, AIESEC și a Universul Dezvoltării.

Detalii despre agendă și cum se desfășoară școala de vară le puteți găsi la numărul de telefon 069891999 sau la email office.antim@gmail.com.