Centrul Analitic Independent Expert-Grup solicită expresiile de interes ale jurnaliștilor și a persoanelor civice active din regiunile Republicii Moldova interesați de monitorizarea bugetară și clientelismul politic

Scopul acestui apel este de a implica persoanele active din regiuni în procesul de monitorizare a utilizării banilor publici. Subiect al monitorizării poate fi procesul bugetar la nivelul comunităților locale pentru a asigura o mai bună identificare a priorităților de finanțare, depistarea alocării banilor pe criterii politice din bugetele locale sau centrale și corectitudinea realizării achizițiilor publice.

Candidații selectați vor fi responsabili de implementarea următoarelor activități la nivel local:

  • efectuarea a 1-2 analize, investigații succinte pe bugetele locale și prezentarea datelor și a mesajelor ce vor servi drept bază pentru elaborarea unui infografic (cu suportul metodologic al Expert-Grup);
  • publicarea analizelor, investigațiilor în presa locală sau centrală.

Cine poate aplica?

Orice persoană din regiuni cu o poziție civică activă, cu abilități de scriere și de analiză interesată de subiectele menționate mai sus.

Perioada de implementare

Februarie– Martie 2019

Persoanele interesate sunt invitate să expedieze CV-ul la adresa  iulia@expert-grup.org, până pe 08 februarie 2019 ora 19:00. Remunerarea pentru activitățile ce urmează a fi realizate va fi discutată în cadrul interviului de selecție. Selectarea candidaților/candidatelor va fi făcută în baza analizei CV-urilor, urmată de un interviu. Doar candidații/tele preselectați/te vor fi contactați/te.

Persoană de contact: Natalia Chitii, specialist comunicare Expert-Grup. 

Alte articole de acest autor:


Organizații vizate: Expert-Grup |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.