Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Blogosfera la feminin: Nati Vozian



Nati_Vozian

Natalia Vozian, sau cum se semnează în blogurile sale, Nati, este intervievata noastră de astăzi la rubrica „Blogosfera la Feminin". Deţine următoarele pagini personale:  www.nativozian.wordpress.com www.bloguvern.md şi  www.careerupgrade.wordpress.com. Postările ei pot fi lecturate şi pe www.voxreport.unimedia.md,  www.allmoldova.com . Scrie despre tot ce îi place. Cum reuşeşte să  posteze pe atîtea pagini şi de unde are inspiraţie, descoperiţi în interviul ce urmează!

Ce te-a determinat să îţi creezi un blog ?

Dorinţa de a scrie şi de a-mi împărtăşi gândurile, trăirile, ideile. Înainte de a-mi crea un blog, trimiteam articolele mele prietenilor şi colegilor. Ei m-au tot încurajat să merg mai departe. O prietenă m-a ajutat să-mi creez blogul, care a şi devenit parte din viaţa mea.

Ce aspecte ale vieţii abordezi de obicei?

Diverse. Nu mi-am propus şi nu-mi propun să abordez anumit aspecte. Subiectele apar spontan. Articolele se nasc din impresii, retrăiri, obsesii, întrebări, lucruri hazlii, reacţii, etc.

Blogul tău are o temă dominantă, de genul : cultură, politică, tineret etc.

Nu pot zice că am o temă dominantă. Eu scriu la teme care îmi trezesc  interes sau indignare. Deşi trebuie să recunosc că am câteva teme preferate: reflecţii personale şi filosofia vieţii, politica şi Moldova.

Cît de des postezi pe blog ?

Sunt perioade când sunt foarte productivă. Alteori productivitatea mea scade direct proporţional cu disponibilitatea mea de a scrie. Statistica probabil îţi va răspunde mai bine – în primul an de blogging am postat 161 de articole.

Cum crezi, ce impact are blogul în schimbarea societăţii ?

Sper că unul pozitiv. Eu în primul rând percep blogul ca un teritoriu de liber cuget, o zonă cu idei interesante, un ecou imparţial. Cred că încetul cu încetul bloggerii vor deveni o forţă în Moldova. Iar unde-s mulşi şi schimbările majore nu vor întârzia să apară.

Fenomenul de blogger,  este un trend sau o dorinţă personală ?

Pentru mine este o doriţă personală. Eu am făcut-o şi o fac din plăcere.

Ce feedback-uri  mai originale, ai avut la postările tale ?

Am avut comentarii mai lungi ca postările, am avut şi comentarii jignitoare, şi critice, de toate. În ultimul timp, am un cititor căruia i-aş da cu mare plăcere premiul ”Cel mai original şi inspirat comentator”.

În opinia ta, vezi vreo dominare a blogosferei autohtone de partea masculină, sau este o echidistanţă?

Categoric, blogosfera este dominată de partea masculină, deşi trebuie să recunosc că la capitolul calitatea postărilor şi temele abordate, suntem egali. Există bloggerite care uneori dezbat la fel de bine, sau chiar şi mai bine subiecte economice, politice, financiare.

Iuliana Mămăligă