Instruire electorală în mai multe localități: Femeile în etate au fost încurajate să participe activ și informat la alegeri



Particularitățile procesului electoral și noutățile legislative privind desfășurarea alegerilor locale generale au fost subiectele unui șir de instruiri desfășurate pentru femeile în etate din mai multe localități din țară.

Seminarele au fost organizate de Centrul de Consultanță și Educație Civică, în cadrul proiectului „Uniți pentru o comunitate mai bună: Alege să fii ascultat!”.

Scopul acestor instruiri a fost de a încuraja participarea activă și informată a femeilor în etate la viața democratică a țării noastre, și de a susține o democrație participativă, vibrantă și incluzivă.

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, circa 100 de femei din or. Călărași, s. Țahnăuți, raionul Rezina, Sărata Nouă, raionul Leova, și din satele Tudora și Palanca, raionul Ștefan Vodă au beneficiat de informare privind atribuțiile primarilor și consilierilor, verificarea și corectarea datelor din listele electorale, procedura de vot în secția de votare și la locul aflării.

Reacțiile participantelor au fost extrem de pozitive, relevând nu doar aprecierea pentru informația oferită, dar și o creștere a conștientizării rolului lor în procesul electoral.

Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Fundației Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova, din resursele oferite de Suedia.