Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

CONSILIILE CONSULTATIVE DE TINERET - UN MODEL DE PARTICIPARE FARA PRECEDENT IN REPUBLICA MOLDOVA

Distribuie prietenilor:


cnrt1.jpgIn perioada 22-25 iunie 2007, la Chisinau, au avut loc doua stagii de formare pentru reprezentantii grupurilor locale de initiativa in vederea crearii Consiliilor Consultative de Tineret pe langa primariile locale. Aceste stagii s-au desfasurat in cadrul proiectului "Consiliile consultative de tineret - modalitati de implicare a tinerilor in administrarea locala" implementat de catre Centrul National de Resurse pentru Tineri in colaborare cu Ministerul Educatiei si Tineretului, cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii si Misiunii OSCE in Republica Moldova.

La eveniment au participat 45 tineri, profesori, directori adjuncti pentru educatie, lucratori de tineret, primari din 10 comunitati, inclusiv regiunea transnistreana si UTAG, implicate in proiect. Participantii au invatat sa defineasca nivelele si principiile de baza ale participarii tinerilor, sa analizeze politicile locale de tineret si structurile responsabile de lucru cu tinerii la nivel local, sa examineze pasii de creare a consiliului consultativ de tineret si sa identifice categoriile si sub-categoriile de informatii necesare pentru raportul despre situatia tinerilor din comunitate.

cnrt2.jpgUrmeaza ca pana in data de 20 septembrie 2007, in comunitatile implicate in proiect sa fie create consiliile consultative de tineret din care vor face parte atat tinerii cat si reprezentanti ai institutiilor care lucreaza cu tinerii, Primaria locala, institutiile preuniversitare de invatamant, ONG-uri locale de tineret, etc. De asemenea, pana la aceasta data, vor fi prezentate rapoarte referitoare la situatia tinerilor din comunitatile implicate in proiect.

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet