Primul City Quest by ARTICO desfășurat cu brio



1

Clubul de voluntari al Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO au pus la încercare cei mai descurcăreți, ingenioși dar și sportivi tineri din capitală. În această duminică s-a desfășurat preferatul joc a generației next - City Quest by ARTICO.

120 de adolescenți timp de 3 ore au demonstrat cât de bine își cunosc orașul și dacă evident, cunosc nu doar denumirea unei stații sau a unui monument, dar și istoricul apariției sau cotituri ale timpului care au atins monumentul arhitectural. În fiecare punct de provocare echipa a demonstrat abilități de concentrare, spirit de ajutor reciproc și nu în ultimul rând cunoștințele care le veneau în ajutor pentru a răspunde corect la întrebarea care indica următorul punct de staționare.

Prin joc am demonstrat cum este posibil să implicăm tinerii în activități interactive și comunitare. Iar echipele au plecat cu un bagaj informativ despre centrul capitalei: strada Toma Ciorbă, Casa primului primar de Chișinău, Turnul de apă, monumentul Micul Prinț, Sala cu orgă, Scuarul Mihai Eminescu, Teatrul Eugen Ionesco și Arcul de Triumf, dar și cu un premii. Toate echipele au primit invitații la spectacole din Teatrul Național Eugene Ionesco.

2345