„Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine!” este genericul celei de-a XVII-a ediții a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2018Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat detalii noi despre desfășurarea ediției a XVII-a a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2018, ce va avea loc în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.

După cum a informat președintele CCI Sergiu Harea, genericul ediției curente a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” este – „Fabricat în Moldova – Fabricat pentru tine!„.

Inaugurarea evenimentului va avea loc pe data de 31 ianuarie 2018, la ora 11.00, în incinta pavilionului nr. 2 al CIE „Moldexpo”. La ceremonia solemnă vor fi prezenți factori de decizie, reprezentanți ai autorităților publice și ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, agenți economici autohtoni și de peste hotare.

Pentru prima dată în cadrul programului de afaceri, pe data de 02 februarie se va desfășura primul Forum investițional în regiunea de Sud a țării, care va antrena participarea a 6 raioane ale republicii și investitori din străinătate. De asemenea, vor fi organizate seminare, conferințe, mese rotunde, programe artistice.

Ediția din acest an se va desfășura pe o suprafață de 3100 m2, la expoziție se preconizează că vor participa aproximativ 350 de agenți economici din toate raioanele republicii ce activează în industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, dar și instituții de cercetări științifice, meșteri populari etc. și va fi vizitată de peste 40 000 de persoane. Printre delegații oficiale de vizitatori străini se numără reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia și alte țări.

Expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate, după cum urmează:

  • Pavilionul Nr.1 : Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale raioanelor republicii printre care: Leova, Râșcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hîncești, Florești, Ungheni, Fălești, Călărași, Edineț, UTA Găgăuzia și altele.
  • Pavilionul Nr.2 : Vor fi expuse întreprinderi industriale, bunuri de larg consum, parcuri industriale, ZEL, asociații financiare și de comerț, turism.
  • Pavilionul Nr.3 : Vor fi expuse companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, ”orașul meșterilor”, organizații non-guvernamentale, alături de alte companii din țară.

Menționăm că „Fabricat în Moldova” este primul eveniment cu care debutează anul expozițional în Republica Moldova. Expoziția are scopul de a susține întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele competitive pe piața internă și externă, a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

În acest context, Sergiu Harea a declarat că în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie curent, la Varșovia, Polonia se va desfășura Expoziția ”Republica Moldova Prezintă”. Republica Moldova se va prezenta cu un stand de țară în cadrul unei expoziții internaționale din domeniul agro-alimentar din Varșovia, la care vor participa 11 companii printre care: Cricova SA, Franzeluța SA, Ciumașu & Co SRL, Întreprinderea pentru silvicultură Iargara, Vastdial & Co SRL, Fundatia-Prod SRL, Panicream SRL, Panilino SRL, Frux Snacks SRL, Agrostar SRL și Buket Maldavii SA.

Totodată, CCI a RM organizează o misiune economică în Varșovia, Polonia, unde vor participa 12 reprezentanți ai companiilor autohtone, dornici de a stabili relații de colaborare cu antreprenorii din Polonia.

Cererile de participare la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”  accesând link-ul .

Informații suplimentare:
e-mail: carolina.chiper@chamber.md
Tel. 022 210 725