Festivalul Municipal de Teatru “OSTENDE”, organizat de către Asociația Obștească “Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” în perioada 23-28 mai 2016



Festivalul Municipal de Teatru “OSTENDE”, organizat de către Asociația Obștească “Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” în perioada 23-28 mai 2016, reprezintă un proiect cultural ce are drept scop promovarea și favorizarea implicării tinerilor în domeniul teatral, valorificând cultura și talentul tinerilor din mun. Chișinău.

  Sunt invitați să participe tineri cu vârsta cuprinsă între 15 – 25 de ani, care au trupe deja formate. Înscrierile se fac în perioada 11 – 24 aprilie 2016, în baza formularului de aplicare: https://goo.gl/MLrdEu. Aplicanții vor trebui să transmită o secvență video de 7-10 minute din spectacolul care va fi prezentat la Festival, până la data de 22 aprilie 2016. Spectacolele pot fi în diverse limbi, cum ar fi: română, rusă, engleză, franceză. Piesa de teatru trebuie să se încadreze în limita de maximum 45 de minute. Preselecția va fi realizată de către un juriu obiectiv, format din reprezentanți ai organizatorilor.

  Festivalul va avea două locații, piesele de teatru vor fi jucate la Casa Actorului a Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), iar atelierele de lucru la Casa de Cultură USM. 

Premiile acordate sunt :

Premiu pentru cel mai bun spectacol- Locul I și II ;

Premiul pentru rolul principal și secundar (feminin și masculin) ;

Marele Trofeu al Festivalului ”OSTENDE”-ediția I. 

Premiul Mare -1500 lei ;

Premiul I -1000 lei ;

Premiul II - 500 lei. 

  Festivalul se va desfășura 6 zile, dintre care: 2 zile vor fi dedicate atelierelor de lucru cu 4 actori profesioniști, într-o zi se va organiza plecarea la teatrul Satiricus pentru a vizionarea spectacolelor, iar celelalte 2 zile vor fi dedicate  pentru prezentările pieselor pregătite. Juriul Festivalului este format din personalități de artă și cultură (actori, cântăreți, regizori) din mun. Chișinău și nu în ultimul rând, reprezentanți ai echipei organizatoare.
Festivalul Municipal de Teatru ”OSTENDE” se va incheia cu o gală de premiere.

  Asociația Obștească Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău reprezintă puntea de legătură a tinerilor cu societatea actuală și îi ajută pe aceștia întru dezvoltarea abilităților și contribuirea vădită la luarea deciziilor la nivel municipal. Activitatea consiliului este bazată pe un set de principii și reguli, orientate în totalitate spre atingerea obiectivelor bine puse la punct.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău și la numerele de telefon 060388260 - Elena Cemortan, responsabil de relațiile cu presa, sau la numărul 060235235 – Petru Grecu, președintele A.O. „C.M.T.C.”, organizator al festivalului.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/171920172832685Festivalul Municipal de Teatru Ostende

Articol adaugat de: Lena Cemortan