CEI MAI BUNI STUDENTI DIN MOLDOVA VOR PUTEA PARTICIPA LA PROIECTUL BALKAN CASE CHALLENGE - 2008



Cei mai buni studenti de la institutiile de invatamint superior din R.Moldova vor putea sa participe la proiectul "Balkan Case Challenge-2008" (BCC). Concursul este organizat de "World University Service" (Austria) in parteneriat cu Alianta Studentilor din Moldova, cu suportul financiar al "Austrian Development Cooperation" si "Open Society Institute New York".

Marti, intr-o conferinta de presa la Agentia INFOTAG, Irina Aga, coordonator local BCC, a precizat ca la proiect pot participa studenti din ultimii doi ani de studii, masteranzi si doctoranzi.

Participantii vor avea de parcurs doua etape. Prima, la nivel local, va avea loc in perioada 11 - 13 aprilie, dupa care concurentii selectati vor participa la semifinalele regionale, apoi la finala BCC, care se va desfasura la Viena, in perioada 6-11 iunie.

Pina acum, 200 de studenti s-au inscris la concurs, dar numai 50 vor fi selectati pentru semifinala.

"Concursul se va derula concomitent la patru tipuri de competitii: simularea unui proces judiciar in instanta internationala; simularea activitatii Consiliului Europei; tehnologii informationale; business.

Vor cistiga studentii care vor prezenta cele mai originale solutii pentru instruirea oferita de companiile-parteneri "Pentalog High Tech" si "IDS Consulting", a spus Aga.

Sursa: INFOTAG