Primăria Chişinău şi Consiliul Naţional al ONG-urilor au încheiat un acord de colaborare



Primăria municipiului Chişinău şi Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova au încheiat un acord de colaborare. Documentul a fost semnat marţi, 22 februarie, de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi membrii Consiliului Naţional al ONG-urilor, transmite Info-Prim Neo. 

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, acordul vine să oficializeze cooperarea dintre municipalitate şi societatea civilă. Primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că evenimentul reprezintă trecerea la o nouă etapă în ceea ce priveşte asigurarea transparenţei în activitatea administraţiei municipale. De asemenea, edilul şi-a exprimat încrederea că autorităţile locale vor primi recomandări prompte din partea societăţii civile în problemele cu care se confruntă. 

„Aşteptarea noastră este o deschidere pentru societatea civilă, spre a avea un spaţiu de discuţii şi un dialog eficient”, a remarcat Daniela Terzi-Barbăroşie, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Naţional al ONG-urilor. 

Societatea civilă îşi doreşte o platformă pentru noi idei şi proiecte, pe care să le implementeze de comun cu Primăria, a mai spus Daniela Terzi-Barbăroşie. Reprezentanţii societăţii civile vor participa la şedinţele operative ale Primăriei, la întrunirile viceprimarilor, a şefilor de direcţii, ale directorilor de întreprinderi şi la alte activităţi care se desfăşoară în cadrul subdiviziunilor municipiului Chişinău. 

Trimestrial subdiviziunile municipale urmează să raporteze asupra rezultatelor activităţii. Rapoartele vor fi prezentate în şedinţe publice, cu participarea viceprimarilor de ramură şi a aleşilor locali din comisiile de profil ale Consiliului municipal Chişinău. Reprezentanţii societăţii civile vor putea face recursuri, vor putea interveni în timpul prezentării rapoartelor.

http://www.info-prim.md