150 de copii din Ucraina au avut o vară inedită la tabăra de vară Super Camp



SUPER CAMP

În perioada 13 iunie - 19 august, 150 de copii din Ucraina au beneficiat de participare gratuită la tabăra de zi Super Camp, finanțată de Fundația Orange Moldova. Copii cu vârsta de 8 - 12 ani au interacționat cu echipamentele tipice Clasei Viitorului, dar au și dobândit experiențe de programare aplicate în jocuri cu roboți Makey. 

Timp de trei luni, fetițele și băiețeii de la „Super Camp” au petrecut timpul util și vesel. Ghidați de șase profesori de la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, copiii au avut peste 110 ore de robotică și 130 ore de programare. La fel, aceștia au petrecut peste 170 ore în concursuri și activități de grup în aer liber. Experiența la Super Camp a fost culminată de vizita la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul de la Universitatea de Stat din Moldova și participarea la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. 

Proiectul Super Camp este realizat la inițiativa Fundației Orange Moldova cu suportul financiar integral al Fundației Grupului Orange. Acest proiect fortifică acțiunile de solidaritate anunțate de brandul Orange în Moldova în susținerea refugiaților din Ucraina.

Anastasia și Alisa au făcut cunoștință la tabără și au petrecut timpul aici împreună

„Cea mai caldă amintire ce o am la Super Camp este prietenia ce am legat-o cu tare multe fetițe și băieței, sociabili și gata să sară în ajutor”, spune Alisa. Anastasia povestește că cele mai frumoase amintiri de la tabără sunt exercițiile practice cu origami și excursia la muzeu.

Anastasia și Alisa

Tabăra de zi se desfășoară în perioada 13 iunie – 19 august și este organizată în 5 ture a câte 30 de copii. Micuții participă absolut gratuit la toate activitățile taberei.

Tabăra de vară Super Camp prin ochii părinților

„Sunt Elena, iar băiatul meu are 10 ani. În aceste săptămâni, cât a participat la Super Camp este foarte mulțumit. Îmi arată mereu ce fel de roboți construiește aici și tipurile de programare ce le practică în fiecare zi. În calitate de părinte, am apreciat mult aspectul de care s-a ținut cont: plimbările în aer liber și exerciții sportive. Suntem recunoscători organizatorilor pentru efortul depus”. 

Copii afara

„De când s-a început războiul în țara noastră, Moldova ne-a primit cu mâinile deschise. Venim din Harkov și vreau să mulțumesc special celor care au stat în spatele organizării acestei tabere de vară. Fiica mea venea cu bucurie zilnic să-și vadă aici prietenii. Vă mulțumim că v-ați gândit la copiii noștri, iar acest lucru este foarte admirabil”, spune Olga. 

Iulia Băț, coordonatoare, învățătoare de clasele primare, grad didactic superior:

„Este o experiență valoroasă, care te motivează să devii mai competent de la o zi la alta, să găsești soluții pentru orice dificultate, să lucrezi eficient în echipă pentru a asigura starea de bine, confortul emoțional și activități relevante pentru copii.

Pentru mine, ultima zi din fiecare tură a fost cea mai emoționantă. Ne bucurăm enorm să vedem satisfacția atât a copiilor, cât și a părinților. Licărul din ochii copiilor redau sentimente de recunoștință, iar îmbrățișările reciproce în semn de adio nu se mai termină”.

Despre Super Camp 

Super Camp este o tabără de vară de zi, lansată la inițiativa Fundației Orange Moldova cu suportul financiar integral al Fundației Grupului Orange și face parte din campania socială #AjutăUcraina, susținută de Orange Moldova. Super Camp este implementată de acceleratorul de inovații și antreprenoriat „Dreamups”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Despre Fundația Orange Moldova

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.