”ECO pentru STEM în Moldova” la Căușeni



Antet STEM

Proiectul ”ECO pentru STEM în Moldova” (E - energici, C - creativi, O – originali pentru S - Știință, T- Tehnologie, I - Inginerie M- Matematică  în Moldova ) a contribuit la  crearea grupurilor transfrontaliere STEM pe ambele maluri ale Nistrului.

Din octombrie 2018 participanții la proiect au beneficiat de instruire la patru seminarie de formare cu participarea expertului din România Iuliana Trașcă;  au organizat  multiple activități  de  cercetare, la care s-a dezvoltat ideea promovării drepturilor omului în curriculum la matematică și științe exacte. Zece acțiuni Tematice , care au avut loc la  Sudarca ( Dondușeni), Bender, Dubăsari, Chișinău, Sîngera, Salcuța (Căușeni), și raionul Anenii Noi au permis profesorilor să-și dezvolte competențele sale în educația STEM.  Recent, la  Liceul Teoretic ”A.Mateevici” din  or.Căușeni  în cadrul seminarului teoretico-practic a profesorilor de matematică și informatică a avut loc Acțiunea tematică ”Metode moderne pentru predarea STEM”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Direcția Educație, Cultură, Tineret, Sport și Turism Căușeni (pers.Zinaida Fluer).

Profesorii au  analizat  propriile experiențe,  care vor  utiliza  la realizarea lecțiilor  cu elemente ale educației STEM. Moderatorii Olga Juravschi și Inna Iurcu au propus o activitate practică numită „Cel mai înalt  turn”, la care profesorii au participat în calitate de elevi.  

Inițiativa comună a Asociației Obștești VICON și a Fundației de Caritate „Serdțe” - promovarea drepturilor omului  prin matematică științe exacte va fi dezvoltată în continuare.

Mai multe detalii veți găsi pe site-ul  proiectului și  în grupul Educația STEM (Științe) , Tehnologie, Inginerie și Matematică) pe facebook.

                                                                ***   ***   ***

Această publicație este realizată de ONG „VICON” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suediа. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, Uniunii Europene sau al Suediei.

SUBSOL RO 2

 

 

 

 

 

 

IMG 7492 web