Cinci tineri din Chișinău au fost premiați pentru lucrări artistice care încurajează reciclarea și un stil de viață sustenabil.



La data de 12 mai 2023, AVI Moldova, în colaborare cu Kaufland Moldova, a organizat ceremonia de decernare a premiilor pentru participanții din municipiul Chișinău, în cadrul concursului de pictură ,,3R: Reduce. Reuse. Recycle’’.

11111

Câștigătoarea Locului este Ilona Malai, elevă a Liceului Teoretic ,,Liviu Deleanu" din capitală. Lucrarea ei a adunat cele mai multe voturi din partea publicului și s-a distins prin originalitatea abordării, mesajul transmis și detaliile artistice deosebite.

Premii și diplome de excelență le-au fost înmânate și celorlalți patru finaliști ai concursului: Vladislava Covaș, Valeria Sindjaradze, Nicolae Velicu și Mihaela Marga.

Peste 190 de tineri din Chișinău, cu vârsta între 6 și 16 ani s-au înscris în concurs cu lucări prin care au încercat să ilustreze o lume mai conștientă, mai ecologică și mai responsabilă. Prin lucrările sale, tinerii au prezentat ce este pentru ei sustenabilitatea și ne-au povestit cum o pun în practică zi de zi.

Lucrările transmise au fost jurizate de organizatori, astfel fiind selectate 5 opere finaliste. Picturile au fost expuse în incinta filialelor Kaufland Ciocana și Kaufland Codru, unde atât clienții Kaufland, cât localnicii, au avut posibilitatea să voteze, prin intermediul unui QR code, pentru lucrarea câștigătoare. În acest fel, a fost determinat câștigătorul!

Concursul „3R: Reduce, Reuse, Recyclce” face parte din Campania ,,Implicare prin reciclare", implementată de AVI Moldova, cu suportul Kaufland Moldova.

Mai, 2023.