"Săptămâna Sănătăţii Mintale" se va desfăşura în premieră în R. Moldova



Pentru prima oară în Republica Moldova se va desfăşura „Săptămâna Sănătăţii Mintale”, aceasta fiind o iniţiativă a Asociaţiei SOMATO din Bălţi şi a Asociaţiei ARMONIE din Chişinău.

„Săptămâna Sănătăţii Mintale” se va desfăşura între 5 şi 10 octombrie, evenimentul fiind organizat cu prilejul Zilei mondiale a sănătăţii mintale, care este consemnat, în toată lumea, în fiecare an, la 10 octombrie.

Organizatorii acestei acţiuni vor derula o campanie media atistigma cu genericul „Să oferim o şansă fiecăruia”, startul căreia va fi dat la 5 octombrie.

Pe durata „Săptămânii Sănătăţii Mintale” vor fi organizate şi desfăşurate un şir de acţiuni şi evenimente media cu mesaje ce vor promova toleranţa faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală. În acest sens, vor fi difuzate spoturi radio şi TV, emisiuni şi reportaje la cele mai importante instituţii audiovizuale din R. Moldova, vor fi organizate spectacole pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală, precum şi expoziţii cu lucrări ale acestora.

„Săptămâna Sănătăţii Mintale în R. Moldova” este organizată cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

http://www.comunicate.md