Voluntarii ARTICO - între realitate și desene animate



s1 1În data de 4 aprilie 2016, voluntarii Centrului Republican pentru Copii și Tineret Artico au vizitat compania Simpals, căreia îi aparțin 16 protale web și care deține cel mai mare studio de animație din Republica Moldova.

Cei de la Simpals au întâlnit tinerii cu brațele deschise și multă dispoziție pozitivă, atuul lor este atmosfera plăcută într-un birou, unde pot juca poker, tenis sau să-și bucure urechile cu muzică bună cântată la chitară în pauzele de cafea.

Aici voluntarii au avut posibilitatea să afle cum de la o idee poţi ajunge la un întreg desen animat. Extrem de interesant este cum un personaj neînsufleţit, desenat pe foaie, ajunge să se mişte, să zîmbească şi chiar să danseze.

“În urma acestei vizite am înţeles de cîte mărunţişuri importante trebuie să ţii cont pentru ca să redai atitudinea şi caracterul personajului şi ca în final să nu apară nici un moment fals sau rupt de realitate” – a afirmat Lolita Țariova, voluntar Artico.

Cei de la Simpals au venit cu un sfat către voluntari, dar și către toți tinerii liceeni, aceștia le sugerează să-nvețe geometria acum, pentru că sunt multe activități cotidiene în care geometria poate ajuta.

Amintim că săptămîna precedentă tinerii voluntari au vizitat studioul de radio “Radio Alla”, “Radio Stil” şi “Hit Fm”, unde au avut ocazia să cunoască cum funcționează o stație de radio și chiar să participe la o emisie în direct.