Intersos angajează Lucrător Social
Poziție: Lucrător Social
Locație: Căușeni / Ștefan Vodă
Nivel salarial: Conform grilei salariale
Termen limită pentru aplicare: 08.05.2025 - ora 18:00
INTERSOS este o organizație umanitară care lucrează pentru protecția refugiaților ucraineni în Chișinău și alte regiuni din țară.
Toți angajații INTERSOS sunt așteptați să își îndeplinească rolurile și responsabilitățile în conformitate cu carta valorilor INTERSOS, codul de etică, politicile PSEA și de protecție a copilului.
Scop Principal
Asistentul Social implementează activități la punctele fixe INTERSOS și în regim de deplasare (outreach), lucrând direct cu femei, bărbați, tineri și copii, în conformitate cu liniile directoare INTERSOS privind Sprijinul Psihosocial Comunitar (PSS), sub conducerea Managerului de Proiect și a Managerului Tehnic de Protecție.
Sarcini:
Responsabilități Generale:
- Desfășurarea de activități structurate (recreaționale și educație non-formală) în punctele fixe sau în locații outreach, adaptate la nevoile copiilor și adulților de diferite vârste și genuri, conform programului săptămânal coordonat cu Managerul de Proiect și Managerul Tehnic de Protecție.
- Organizarea și facilitarea discuțiilor de tip focus group conduse de membri ai comunității (ex: cu persoane în vârstă, tineri, femei), traininguri informale de abilități și sesiuni de conștientizare adresate copiilor, tinerilor, bărbaților, femeilor, persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități, conform programului stabilit.
- Planificarea, pregătirea și desfășurarea de sesiuni individuale sau de grup de informare/conștientizare pe teme legate de protecție. Acestea includ: propunerea de teme relevante în funcție de context și nevoi, dezvoltarea sau adaptarea materialelor în coordonare cu Managerul de Proiect și Managerul Tehnic de Protecție, asigurarea materialelor necesare pentru fiecare sesiune, documentarea corespunzătoare (liste de prezență, fotografii dacă este cazul, rapoarte de sesiune).
- Contribuirea la dezvoltarea de materiale informative și de conștientizare contextualizate și adaptate cultural, care să fie utilizate în timpul sesiunilor.
- Coordonarea și conducerea grupurilor comunitare (Cluburi pentru Copii, Cluburi de Tineri, Cluburi pentru Femei), lucrând îndeaproape cu echipa PSS din spațiile sigure.
- Promovarea participării incluzive în activitățile INTERSOS, cu o atenție specială grupurilor vulnerabile (ex: refugiați, persoane în vârstă, minorități etnice, persoane cu dizabilități), adresând nevoile emoționale și fizice și reducând barierele de participare.
- Sprijinirea și implicarea voluntarilor comunitari (unde sunt disponibili) în planificarea și implementarea activităților socio-recreaționale.
- Asistarea Managerului Tehnic de Protecție în exercițiile de cartografiere comunitară.
- Asigurarea referirilor interne și externe adecvate și la timp către echipa medicală, psihologi, organizații partenere sau ONG-uri locale, în coordonare cu Managerul Tehnic de Protecție și/sau echipa de Management de Caz. Urmărirea cazurilor referite pentru a verifica dacă persoana a primit serviciul sau sprijinul necesar.
- Desfășurarea de sesiuni de conștientizare și activități comunitare, identificând riscurile de protecție și nevoile neacoperite care apar în teren.
- Semnalarea oricăror îngrijorări sau riscuri urgente legate de protecție către Managerul Tehnic de Protecție sau echipa de Management de Caz pentru răspuns prompt.
- Monitorizarea tendințelor sau feedback-ului repetat din partea comunității și raportarea către supervizor pentru îmbunătățirea programării sau activităților de advocacy.
- Desfășurarea de activități de outreach și stabilirea de relații solide la nivel de teren cu actorii relevanți pentru a îmbunătăți accesul către populațiile vulnerabile.
- Raportarea imediată a oricăror provocări sau obstacole în implementarea activităților către supervizori.
- Respectarea strictă a procedurilor operaționale standard INTERSOS și aplicarea cunoștințelor obținute prin instruire și coaching.
- Menținerea informării constante despre actualizările proiectului, schimbările de context și informațiile relevante despre beneficiari, comunicate de către Managerul de Proiect.
- Participarea la ședințe de echipă, sesiuni de supervizare și instruiri, la cererea conducerii.
- Îndeplinirea oricăror alte sarcini atribuite de Managerul de Proiect sau supervizori.
Raportare:
- Oferirea de actualizări zilnice de bază privind activitățile și raportarea săptămânală către supervizor.
- Menținerea registrelor zilnice de prezență și transmiterea rapoartelor săptămânale și lunare de inventar pentru fiecare activitate desfășurată, către Managerul de Proiect.
- Verificarea și transmiterea zilnică a mijloacelor de verificare (Means of Verification - MoVs) către Managerul de Proiect, asigurând acuratețea, completitudinea și arhivarea corespunzătoare.
- Asigurarea arhivării și gestionării corecte a listelor de distribuție și de prezență sub supervizarea Managerului de Proiect și a Managerului Tehnic de Protecție.
Cerințe:
Educație:
- Diplomă universitară în Asistență Socială.
Experiență profesională:
- Minimum 2 ani de experiență profesională progresivă sunt necesari, dintre care cel puțin 2 ani în sectoare legate de protecție și/sau lucrând cu supraviețuitori de violență bazată pe gen (GBV), și/sau refugiați și comunități vulnerabile, preferabil în cadrul unei organizații locale.
Cerințe profesionale:
- Cunoștințe esențiale de operare PC (Word, Excel și internet).
- Abilități puternice de observație, analiză și ascultare.
- Capacitatea de a înțelege și aplica informații legale/procedurale.
- Abilitatea de a negocia/media/interpreta în numele beneficiarilor.
Cerințe personale:
- Abilități excelente de comunicare.
- Abordare orientată către beneficiar.
- Asistentul Social trebuie să aibă o personalitate empatică, grijulie și lipsită de prejudecăți.
- Abilități de redactare a rapoartelor.
- Capacitatea de a lucra sub presiune.
- Luarea deciziilor într-un mod etic și transparent.
- Automotivare, orientare spre rezultate și capacitate de lucru în echipă.
- Flexibilitate, toleranță și maturitate.
- Răbdare și capacitatea de a rămâne calm în situații de criză.
Limbi străine:
- Cunoașterea limbii române și/sau ruse.
- Cunoașterea limbii engleze constituie un avantaj.
Candidații interesați sunt invitați să trimită CV-urile la adresa de email: recruitment.moldova@intersos.org
Prin trimiterea CV-ului, vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale.
Doar candidații selectați vor fi contactați.