Pentruviata.md spune ”Stop Suicid!” și în limba englezăLogo PentruViataChișinău, 8 februarie 2022 – Serviciul gratuit de susținere emoțională pentruviata.md va fi prestat și în limba engleză.. Linia Verde pentru prevenirea suicidului www.pentruviata.md este primul și singurul serviciu pentru persoane în criză și care se confruntă cu realități în jurul fenomenului suicidului în R. Moldova.Serviciul este prestat și în limbile română și rusă.

Persoanele, vorbitoare de limbă engleză, care au nevoie de susținere emoțională, pot accesa serviciul în scris la adresa email ajutor@pentruviata.md sau prin intermediul chat-ului pe pagina www.pentruviata.md

Serviciul în limba engleză este prevăzut pentru următoarele grupuri:

– expatriații din R. Moldova,

– persoanele din diaspora R. Moldova și familiile acestora, care preferă comunicarea în limba engleză,

– refugiații aflați pe teritoriul R. Moldova.

– alte persoane vorbitoare de limbă engleză, care au conexiuni cu R. Moldova.

Orarul serviciul de susținere emoțională:

  • la orice oră a zilei sau nopții – prin intermediul adresei email ajutor@pentruviata.md
  • în zilele de lucru între orele 20:00-22:00 – prin intermediul chatului de pe pagina www.pentruviata.md

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului este un serviciu gratuit în bază de voluntariat, prestat de către cetățenii R. Moldova din țară și din diaspora. Peste 7000 persoane au beneficiat de acest serviciu de la lansarea acestuia acum 10 ani, în 2012. Serviciul face parte din rețeaua internațională Befrienders, care întrunește Linii, ce activează în bază de voluntariat în peste 40 de țări ale lumii.