Dezbateri publice electorale la Cimișlia



21

La 8 octombrie, curent, a fost dat startul dezbaterilor publice electorale cu participarea candidaților la funcția de primar al localităților beneficiare de proiect, organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului ”Votează activ! Votează conștient!”.

Peste 100 de cetățeni din orașul Cimișlia s-au adunat în Sala de ședințe a Consiliului Raional pentru a lua cunoștință de platformele și programele electorale ale viitorilor candidați la funcția de primar al localității pentru următorii 4 ani, a adresa întrebări și a afla soluțiile, pe care candidații, prezenți la dezbateri, le propun pentru redresarea situației social-economice din localitate.

La dezbatere au participat candidații la funcția de primar: Grosu Ghenadie, reprezentant Partidul Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Andronache Sergiu, Blocul electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”, Olărescu Mihail, reprezentant Partidul Politic ”Partidul Democrat din Republica Moldova”, Cîrlan Victoria, reprezentant Partidul Politic ”ȘOR”, Răileanu Gheorghe, reprezentant Partidul Politic ”Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova”.

Candidații prezenți la dezbateri și-au prezentat platformele sale electorale, au răspuns la întrebările formulate de organizatorii dezbaterilor în cadrul ”Loteriei electorale”, precum și la numeroasele întrebări ale alegătorilor prezenți la eveniment.

Scopul general al proiectului este sporirea nivelului de cunoaștere și de înțelegere de către cetățenii Republicii Moldova a proceselor electorale în cadrul alegerilor generale locale din anul 2019 și promovarea unor alegeri libere și corecte.

Activități similare se vor desfășura pe parcursul lunii octombrie în alte 8 localități din sudul Republicii Moldova conform următorului grafic:

  • Joi, 10 octombrie, ora 15.00 – Casa de cultură a satului CONGAZ, UTAG;
  • Vineri, 11 octombrie, ora 15.00 – Casa de cultură a satului MANTA, Cahul;
  • Sîmbătă, 12 octombrie, ora 15.00 – Casa de cultură a satului VADUL LUI ISAC, Cahul;
  • Duminică, 13 octombrie, ora 12.00 – Casa de cultură a satului BOROGANI, Leova;
  • Duminică, 13 octombrie, ora 16.00 – Casa de cultură a satului COCIULIA, Cantemir;
  • Luni, 14 octombrie, ora 17.00 – Asociația Nevăzătorilor din or. BASARABEASCA;
  • Marți, 15 octombrie, ora 17.00 – Casa de cultură a orașului TARACLIA;
  • Joi, 17 octombrie, ora 16.00 – Sala de ședințe a Primăriei, or. CEADÎR LUNGA.

Proiectul ”Votează activ! Votează conștient!” este realizat de Centrul CONTACT cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Pentru informații suplimentare: Vasile Cioaric, Director de proiect, telefon de contact: 079635985.