Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

HYDE PARK CERE BUCURESTIULUI DEMISIA AMBASADORULUI SI CONSULULUI ROMAN DE LA CHISINAU

Distribuie prietenilor:


BBCAsociatia Hyde Park protesteaza astazi in fata Ambasadei Romaniei din Chisinau, cerand autoritatilor de la Bucuresti sa-l demita pe ambasadorul Filip Teodorescu si pe consulul Ionut Dicu, acuzandu-i de ineficienta si de antiromanism, transmite DECA-press.

Unul din membrii "Hyde Park", Oleg Brega, a comunicat ca cererea demisiei celor doi responsabili de la misiunea diplomatica romana la Chisinau a fost determinata de procedurile umilitoare la care sunt supusi basarabenii care solicita viza sau cetatenie romana. Asa-zisa "programare online" este inaccesibila pentru majoritatea moldovenilor care solicita viza pentru Romania, iar procedura de obtinere a cetateniei romane este excesiv birocratizata. De asemenea Consulatul si Ambasada Romaniei din Chisinau nu dispune de un birou de informatii la care cetatenii ar putea solicita informatii utile, sustine Oleg Brega.

Spre deosebire de alte actiuni de protest, manifestatia de astazi organizata de Asociatiei "Hyde Park" se petrece fara scandari si fara fluieraturi. Cincisprezece membri ai organizatiei au preferat astazi sa protesteze tacit, printr-o actiune "muta", dar completata de lozinci de 15 metri lungime pe care este inscriptionat: "Romani abandonati" si "Basarabia Pamant Romanesc", "Libertate basarabenilor".

Sursa: DECA-press

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet