Combaterea corupției și promovarea integrității în societate



Într-o societate în care tentația corupției devine tot mai mare, este esențial să reflectăm asupra consecințelor și să alegem calea cea mai potrivită. Este oare mai simplu să optăm pentru soluții rapide și superficiale sau să ne angajăm ferm pentru valorile integrității și dreptății?

În contextul actual, dorim să subliniem ferm că răspunsul nostru este categoric negativ. Nu este mai ușor să recurgem la acte de corupție sau să fim părtași la acestea, sub presiunea unei conștiințe care ne acuză constant că acțiunile noastre aduc prejudicii altora. Nu este mai ușor să dăm mită și să trăim sub amenințarea descoperirii acestor ilegalități.

Mai mult decât atât, trebuie să ne amintim că orice încercare de a obține avantaje prin mijloace corupte nu va aduce decât regres și stagnare în societate. Corupția este antonimul progresului, iar fiecare act de integritate este un pas în direcția corectă. 

Având acest obiectiv în vedere, membrii Clubului de Tineri Integri, în colaborare cu echipa de filmare SymbolMedia, au realizat un video - https://youtu.be/yGRO4EclgEg?feature=shared , pentru a reaminti și îndemna comunitatea să adopte un comportament integru. Ne încurajăm semenii să respingă corupția și să abrace integritatea, să lupte pentru ceea ce este corect în loc să caute soluții facile și rapide.

Această activitate este realizată în cadrul Proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” care este cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii al proiectului sunt „Pro- Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

A.O. Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară din mun. Cahul este beneficiar al Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene, Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementează proiectul „Integritate în Educație și Sănătate”.