Blogovăţ 2010. Impresii



Ieri a avut loc Festivitatea de Decernarea Premiilor Blogovăţ 2010. Pentru cei care n-au auzit (sper totuşi că nu sunt din aceştia :) ), acesta este festivalul Blogului Moldovenesc,  a ajuns la a III-a ediţie şi este iniţiativa unui grup de bloggeri ( dacă continuă să promoveze bloggingul în ritmul acesta, în 5 ani cred că fiecare al doilea sau al treilea cetăţean moldovean va ajunge să administreze un blog :) . La cele 3 milioane de moldoveni rămase în ţară – 1 milion de bloguri. De ce nu ? ;) )

Din păcate n-am reuşit nici anul acesta să ajung la decernarea premiilor. Şi nu e vorba doar de cei 600 lei pe care trebuia să-i “jertfesc”, sunt ocupată la moment cu ceva important pentru mine  în Suceava şi nu puteam lăsa totul baltă. Oricum, am avut grijă s-o delegăm pe Dina să reprezinte comunitatea bloggerilor basarabeni din Suceava  (1, 2 , 3, 4, 5, 6). :) Iar datorită băieţilor de la Privesc.eu am avut posibilitatea de a urmări live decernarea premiilor – mulţumesc lor.

Lista câştigătorilor era una (cel puţin pentru mine) previzibilă. Adevărul e că  blogosfera moldovenească se aseamănă unui sat micuţ, cum spunea Radu mai devreme, majoritatea bloggerilor participanţi la concurs, organizatorilor, membrii juriului se cunosc între ei şi interacţionează şi în viaţa reală. De aici probabil şi unele reacţii apărute azi ce-ar acuza organizatorii şi juriul de cumătrism. Oricum e foarte dificil să desemnezi cele mai bun blog din 167 înscrise în concurs. Nu poţi cuantifica calitatea unui blog, depinde de gustul fiecăruia, aşa cum nu poţi alege din 2 fete frumoase pe cea mai frumoasă. :)

Mă bucur că titlul de bloggerul anului i-a revenit lui Viorel Mardare, autorul unui blog paflet pe care-l urmăresc şi eu. E un blogger harnic, scrie inedit, interesant, a meritat pe deplin titlul, zic eu. Evident că au rămas şi alţi bloggeri la fel de buni (poate mai buni) nepremiaţi (zic asta referindu-mă în special la Ion Urusciuc şi Alex Cozer).

Datorită vizitatorilor care m-au votat (în total 221 voturi) , am reuşit să iau premiul I la categoria “Blog societate civilă”. Vă mulţumesc şi promit că anul viitor nu mai particip (ar trebui menţionat în regulamentul concursului ca cei care au luat premiul I la o categorie să nu mai poată concura anul viitor), dar la fel promit  că voi convinge cât mai mulţi prieteni să-şi facă şi ei un blog, iar la anul să-l înscrie la Blogovăţ. ;)

Aştept deja Blogovăţ 2011, dar până atunci  doresc inspiraţie blogosferei moldoveneşti, să trăiască şi să se-nmulţească blogurile bune şi bloggerii harnici.


Blog | JURNAL de observator