CIDP ANIMA//Primul program național de stagiere a lucrătorilor de tineret în bază de program



Stagiere.md

 

 

  • Primul PROGRAM DE STAGIERE
  • a Specialiștilor în lucru cu tinerii
  • „TagYouthWorker”

      A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar al Agenției Naționale pentru Tineret prin intermediul Programului de Granturi 2023 pentru organizațiile de tineret implementează proiectul  „TagYouthWorker”.

TagYouthWorker este primul program național de stagiere a specialiștilor în lucru cu tinerii din Centrele de tineret în prestarea serviciilor de tineret de calitate în bază de program structurat.

Programul a luat start în luna septembrie și implică direct 10 lucrători de tineret, dintre care 5 pe poziție de stagiari și 5 pe poziție de mentori. Luna octombrie și noiembrie, este platforma deschisă în care stagiarii își desfășoară activitatea practică online și offline în Centrele de tineret gazdă împreună cu mentorii.

Stagiarii au mers pentru 4 zile în activitate practică la mentori, unde au avut parte de prezentarea Centrului de tineret Gazdă, a serviciului la care se stagiază, aspectele practice și teoretice în lucru cu tinerii și structura unei sesiuni din cadrul programului de tineret. Stagiarii au avut oportunitatea să se implice drept participanți la sesiunile practice a serviciilor de tineret livrate de mentori, să elaboreze alături de mentori sesiuni asemănătoare și să le livreze cu suportul mentorilor.

Ziua a patra de stagiere offline, s-a încununat pentru stagiara Ana Paladi cu partea practică dar și cu un interviu pentru portalul de știri online Nord News. Drept rezultat al programului de stagiere, aceștia vor implementa programul practic în Centrul de tineret în care își fac activitatea profesională. Astfel, în noiembrie cca 100 tineri din țară, vor fi primii beneficiari ai programului de abilitare a specialiștilor în lucru cu tinerii, implicați în serviciile de tineret.

Stagiara Ana Paladi din Fălești, a menționat că acest program de stagiere ia oferit platformă de schimb de experiență și preluarea celor mai bune practici în domeniul de tineret de la un lucrător/mentor cu experiență, cu renume și poziție în serviciile de tineret. Astfel, fiecare specialist în lucru cu tinerii, nou angajat în domeniu îi este recomandabil să parcurgă pașii de stagiere și abilitare în serviciile de tineret direct de la sursă, de la lucrătorii cu experiență și poziție.