La Ialoveni s-a desfășurat Școala de vară pentru tinere și tineri “De la hobby la carieră”



365969553Ultima lună de vară 2023 a adus tinerilor și tinerelor din raionul Ialoveni o nouă oportunitate prețioasă de creștere personală și intercunoaștere, atât la nivel individual, cât și de grup – Școala de vară „De la hobby la carieră”, organizată de Asociația obștească Eco-Răzeni, la Complexul turistic Costești Zilele de 9 și 10 august au oferit celor 27 de fete și băieți, din 10 localități ale raionului Ialoveni, inclusiv din categorii defavorizate, șansa de a se cunoaște mai bine, a-și descoperi aptitudinile și a-și forma noi abilități de integrare în comunitate, câmpul muncii și, bineînțeles, de a-și face noi prieteni.

Mentorați de două formatoare de excepție și datorită activităților educaționale și recreaționale, propuse, participanții Școlii de vară s-au ales cu o formare intensivă privind autoevaluarea și autoocuparea, au învățat cum să pună în aplicare aceste informații prețioase în mod practic, în comunitatea din care fac parte. Totodată, tinerii și tinerele și-au făcut auzită vocea referitor la instrumentele și oportunitățile existente de orientare profesională pentru tineri, ne-au împărtășit mai multe din provocările și dificultățile întâlnite în luarea deciziilor privind alegerea unei meserii de succes.

Energia și implicarea participanților a atins cote maxime în timpul sesiunii „Eu și Ei: descoperă-ți personalitatea ta și a celor din jur” și al exercițiilor de echipă, care au generat o avalanșă de idei constructive și mult entuziasm privind crearea și dezvoltarea, de către Asociația Eco-Răzeni, a unui nou serviciu pentru tineri la Ialoveni, în materie de orientare vocațională și ghidare în carieră. Astfel, evenimentul a constituit un moment propice de discuții, sugestii și recomandări din partea tinerilor în vederea co-creării viitorului serviciu incluziv, destinat tinerilor.

Tinerii au apreciat evenimentul drept locul unde au simțit cu adevărat că părerea lor contează, un cadru fertil în care au cunoscut oameni minunați, valoroși și unde au reușit să-și proiecteze următorii pași în realizarea propriului parcurs profesional, apropiat de nevoile lor personale. Evenimentul este parte al Planului de acțiuni privind implementarea proiectului „YouthHUB Răzeni – AZI pentru un MÂINE mai bun!”.

Evenimentul a fost organizat de Eco-Razeni, în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.