"Biciclete pentru toți" - antreprenoriat social la Pelinia



Asociaţia Obştească „CONSULT-NORD”, în parteneriat cu Pedals for  Progress, organizaţie din SUA implementeză cu succes un proiect de antreprenoriat social în satul Pelinia, raionul Drochia. Proiectul a demarat în ianuarie 2009 şi vine să diversifice serviciile oferite de AO „CONSULT-NORD” şi să asigure durabilitatea financiară a organizaţiei.

Organizaţia americană donează un lot de biciclete (fost în folosinţă, dar în stare bună şi piese de schimb noi). Condiţia faţă de noi este să achităm costul transportării containerului cu biciclete din SUA pînă în Moldova. Taxele vamale le suportă Asociaţia Obştească „CONSULT-NORD”.

Bicicletele sunt comercializate în Pelinia şi în localităţile din împrejurime, iar venitul obţinut este investit în realizarea scopurilor statutare ale organizaţiei. Astfel, peste cîteva luni de la demararea acestui proiect, din venitul obţinut şi cu suportul organizaţiei Corpul Păcii în Republica Moldova, a fost deschis un atelier de croitorie. Aici se prestează servicii de instruire pentru tinere şi reparaţii curente a îmbrăcămintei pentru populaţia satului. În perspectivă asociaţia obştească pregăteşte şi alte surprize pentru beneficiari.

Pentru informaţii suplimentare Vă invităm să vizitaţi blogul asociaţiei - http://infonetpelinia.wordpress.com

Asociaţia Obştească „CONSULT-NORD” este o organizaţie comunitară care contribuie la creşterea nivelului de trai a populaţiei din satul Pelinia prin intermediul serviciilor de instruire, consultanţă şi antreprenoriat social.